TOKAT’IN Reşadiye İlçesi yakınlarında çıkan çatışmada geçen Mayıs ayında Başbakan Erdoğan’ın lideri olduğu AK Parti’nin seçim otobüsü konvoyuna düzenlenen, 1 polis memurunun şehit olduğu saldırının elabaşı PKK’lı terörist yaralı olarak ele geçirildi.

Tokat’ın Reşadiye ile Başçiftlik İlçesi arasında güvenlik güçleri ile PKK’lı bir grup terörist arasında dün saat 21.30 sıralarında çatışma çıktı. Teröristler kaçmaya çalışırken gece geç saatlere kadar sürdürülen operasyonda iki ilçe arasında bulunan Elmacık Köyü yakınlarında yeniden sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada 1 terörist yaralı ele geçirildi. Teröristin Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınması kararlaştırıldı. Teröristin getirilmesi öncesi hastanede geniş güvenlik önlemleri alındı. Saat 03.45 sıralarında içerisinde yaralı teröristin olduğu öne sürülen ambulans, Reşadiye İlçesi’nden askeri araçlar eşliğinde acil girişine geldi. Yaklaşık 30 dakika acil girişinde bekletilen ambulans, daha sonra başka kapıdan giriş sağlanacağı belirtilerek hastaneden uzaklaştırıldı. Yaralı teröristtin görüntülenmemesi için böyle bir uygulama yapıldığı, teröristin başka bir ambulansla diğer kapıdan içeri alındığı belirlendi.

VATANDAŞLARA UYARI

Tokat'ın Başçiftlik ve Reşadiye ilçelerı arasındaki ormanlık arazide dün akşam güvenlik güçleri ile bir grup terorist arasında çıkan çatışmanın ardından, bölgedeki köylerde yaşayan vatandaşlar araziye yaya olarak çıkmamaları konusunda uyarıldı. Bölgede güvenlık tedbirlerı artırıldı. 

KASTAMONU SALDIRISININ ELEBAŞISI İDDİASI 

Çatışmada yaralı ele geçirilen teröristin 1971 Viranşehir doğumlu Mehmet Kurt olduğu tesspit edildi. 4 Mayıs 2011’de Kastamonu’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim otobüsünün bulunduğu konvoya düzenlenen ve 1 polis memurunun şehit edildiği saldırının elebaşılığını yaptığı iddia edildi. 6 kişilik terörist grubun, Ordu’da başka bir PKK’lı grupla buluşmak için geçiş yaptıkları ve bu sırada sıcak temas sağlandığı belirtildi.