Emek"te bir marketler zincirinin şubesine baskın yapıp “İçkileri tezgah altına indirin” diyen biri komiser üç polis memuruna görevden el çektirildi.

Ankara"nın Emek semtindeki bir marketi içki satışı konusunda uyararak tutanak düzenleyen 1 başkomiser ve 3 polis memuru görevden uzaklaştırıldı. Çankaya Kaymakamlığı"ndan yapılan yazılı açıklamada, Emek"teki bir market hakkında 9 Şubat günü isimsiz olarak, içki satışı konusunda elektronik postayla ihbarda bulunulduğu belirtildi.

Markette herkesin görüp ulaşabileceği yerde içki teşhiri ve satışı yapıldığına dair bilgi verildiği ifade edilen açıklamada, bunun üzerine 25 Şubat"ta markete polis ekibi gittiği kaydedildi.

Polis ekibinin “alkollü içeceklerin tezgah altında, müşterilerin bakıp göremeyeceği şekilde satılması konusunda market yetkilisini uyararak bunu tutanak haline getirdiği” bildirilen açıklamada, şöyle denildi;

“Görevli ekibin mevzuatı yanlış uygulayarak görev ve yetkilerinin dışında hareket ettiği görülmüş, uygulamada kusuru olduğu tespit edilen 1 başkomiser ve 3 polis memuru hakkında soruşturma açılarak 26 Şubat 2011"de görevlerinden uzaklaştırılmışlardır.”

Vatan