Çeşitli temaslarda bulunmak amacıyla Erzincan’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , Erzincan Havalimanında yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Erzincan Valisi Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile AK Parti il teşkilatı ile vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Yıldız, ilk olarak Vali Selman Yenigün’ü makamında ziyaret etti.

Burada Vali Yenigün tarafından Erzincan’ın yer altı kaynakları ve maden işletmeleri ile ilgili kısa bilgilendirmesinin ardından, konuşan Bakan Yıldız, Ramazan ayı süresince illerde düzenlenen iftar programlarına katıldığını söyledi. PKK tarafından Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı’na düzenlenen sabotajın ardından gerekli güvenlik önlemlerinin alınarak, petrol akışının bugün itibari başlayacağını ifade eden Bakan Yıldız; “Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı’nın, Bakü Tiflis Ceyhan Boru Hattı’ndan daha kapasiteli olan 70 milyon tonluk boru hattı teröristler tarafından zarara uğratılmak istenilmiştir ve borunun bir tanesi patlamıştır. Bugün bu akışı başlatacağız. Güvenlik önlemleri ile beraber oradaki tadilat işlemlerimiz devam edecek” dedi.

Petrol boru hatlarının güvenliğine yönelik çalışmaların da devam ettiğinin altını çizen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu tür saldırıların tekrarlanmamasına yönelik tedbirlerin alınacağını ifade etti. Bakan Yıldız; “İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçleri ve bilişim teknolojileri ile beraber bu hazırlıklarımız devam ediyor. Bittikten sonra kamuoyu ile paylaşmış olacağız. Bunun çok ciddi bir caydırıcı yönü olacak” diye konuştu.

Erzincan Valiliği ziyaretinde Vali Selman Yenigün tarafından Bakan Yıldız’a Erzincan hatırası bakır şekerlik hediye edildi. Bakan Yıldız daha sonra 2009 yılında Afganistan’a şehit olan Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur’un baba ocağını ziyaret ettikten sonra Erzincan Belediyesi’ne geçti.