UEFA Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’ın Stoke City’ye 2-1 yenilmesine neden olan penaltı kararı İngilizleri bile şaşırttı. Öyle ki, rakip takımın başkanından çarpıcı bir itiraf geldi. İngiliz kulübünün başkanı Peter Coates, Sivok ile Crouch arasındaki itişmeye penaltı çalınması ile ilgili olarak, “Böyle penaltıyı İngiltere’de vermezler. Fransız hakemin kararı, sizler kadar bizleri de şaşırttı” dedi.
 
Siyah beyazlı yöneticilerden Fahrettin Curoğlu, Cengiz Zülfikaroğlu ve Necip Sever’le sohbetinde Beşiktaş’ı güzel futbolundan dolayı kutlayan ve teselli eden İngiliz başkan şunları söyledi:
 
Q7 gibi yıldızımız yok
 
“Biz takımımıza 30 milyon pound harcadık ama sizdeki gibi yıldızlarımız yok. Quaresma ve Fernandes’i hayranlıkla izledim. Böyle futbolcular dünya futbolunda artık kolay kolay yetişmiyor.
 
Özellikle Fernandes gibi bir oyuncuya çok ihtiyacımız var. Devre arasında böyle bir futbolcuyu kadromuza katmak isteriz. Hatta Q7’yi de almak isteriz. Çünkü bu ikili, bizim takımdan 10 kat daha atak oynadılar.”
 
Ada basını ne dedi
 
İngilizlerin kahramanı Peter Crouch
 
- Daily Mirror: Türkiye’de Peter Crouch’dan usanmış olmalılar.
- Daily Express: Crouch Beşiktaş karşısında Avrupa futboluna aşkını gösterdi.
- Daily Express: Stoke grup birinciliğine çıkarken Crouch yine Avrupa yıldızı.
- Sky Sports: Beşiktaş karşısında Stoke City’den muhteşem geri dönüş.
- Daily Mail: Stoke City’de Peter Crouch hala Avrupa tehdidi.
 
Bu Stoke’u İnönü’de rahat yeneriz
 
UEFA Avrupa Ligi’nde iyi futbola karşı alınan Stoke yenilgisi, Beşiktaşlı futbolcuları da üzdü. Siyah beyazlıların yıldızı Quaresma, oynadıkları karşılaşmadan sonra İngiliz takımının gözde büyütülecek bir takım olmadığını gördüklerini belirtti ve “Maçın hakemi kaderimizle oynadı. Ama biz bu takımı İnönü’de farklı bir skorla yeneriz” dedi.  Orta sahada ve gol bölgelerinde etkili olmalarına karşılık Almeida’nın eksikliğini hissettiklerini dile getiren Q7, direkten dönen şutu ile ilgili de “Ceza alanı dışından attığım o şut tamamen bilinçliydi. Kaleye giderken rakipten sekip direkten döndü. Tanrı rakibimize acıdı herhalde” dedi..
 
Dayak yedik
 
SON maçlarda yakaladığı formu ile Beşiktaş savunmasının değişmez ismi olan Egemen Korkmaz, İngiliz futbolcuların sertliğinden şikayet etti. Milli futbolcu, “Rakip uzun boylu oyunculardan kurulu olduğundan sık sık dirseklerini de kullandı. Hakem yaptıkları çoğu faullerini görmedi. Özellikle Rüştü, Sivok ve ben her hava topu mücadelesinde dayak yedik. Maçtan sonra muayene olsak, herhalde takım halinde 1 ay rapor alırdık” dedi.