Vatan Gazetesi'nden Öznur Karslı'nın haberine göre, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'işgüzarlık, beceriksizlik, yakışık' dediği olayın kahramanı Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz sessizliğini bozdu. Marangoz, “Görüntülerde ben de mutlu değilim. Ne teşkilattaki arkadaşlarımı sattım, ne de İstemi Kağan Türkoğlu’nun önünde eğildim” dedi.

Mustafa Marangoz, Ak Parti Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun oğlu İstemi Kağan Türkoğlu’nun önünde eğilmediğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Ben bu işe yıllarımı verdim, bu noktaya gelebilmek için birçok aşamalardan geçtik. Şu an benim için bir şeyler yapılıyor. Her şeyi görevli müfettişlere anlatacağım. Herkes benim için bir şeyler konuşuyor ancak ben ise şunu söylüyorum. Birinin susması suçlamaları kabullenme anlamına gelmiyor. Şu an sadece susuyorum. Benim susmuş olmamı kabullenme olarak algılamasınlar. İşimi yıllarca profesyonelce yaptım ama bu hadisede bir takım eksiklikler olabilir. Her insan işini yaparken bazı eksiklerle karşılaşabilir. Ancak şunu özellikle söylüyorum. Geçmişime bakıldığında bu zamana kadar hiçbir teşkilat personelini satmadım. Bu olayda da satmadım. Olaya bütünlük içerisinde baktığınızda arkadaşlarımın hakkını koruyabilmek için gayret sarfettim. Görüntülerdeki yüz ifadelerime baktığınızda mutluluk yok suratımda. İstemi Kağan Türkoğlu’nun da önünde eğilmiş değilim. Sadece saygı çerçevesinde işimi yapmaya çalıştım.” (Vatan)