BaŞbakan Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Belçika"da Türklerle yaptığı toplantıda, Türkiye"nin Gazze kurbanlarına yardım ve desteği sürdüreceğini söyledi. İsrail"e yüklenen Erdoğan, şöyle konuştu:

İsrail şu ana kadar 100"ü aşkın BM Güvenlik Konseyi"ni tanımamıştır. Var mı bir yaptırımı? Yok. Nerede bağlayıcılık? Yok. BM Genel Sekreteri İsrail"de o sırada Gazze"de BM okulu vuruluyor. Bu çifte standart, bu vurdumduymazlık bu aymazlık nedir? Ateşkes ilan etti İsrail. Ama diyor ki “İstediğimizi elde ettik” o yavrular öldürüldü şehit edildi. Bu mu elde ettiğiniz?

Biz yaralılardan 10"unu hastanelerimize getirdik. Ziyaret ettiğimde bir genç kız fosfor bombasıyla şehit edilmişti.

Biz Gürcistan vurulduğu zaman da insani yardımı sınıra dayayan ilk ülkeyiz. Ama Gürcistan"da gösterdikleri hassasiyeti Gazze"de göstermediler. ABD"de bunu göstermedi, Batı da bunu göstermedi. Biz isterdik ki medeniyetler ittifakının bir dayanışması olarak Batı mazlumlar varsa elini oraya atsın.

Sınırsız, orantısız güç kullanımı var. Gazze kim? Gazze senin ülken mi, senin toprakların mı?

2 saat önce Hamas ateşkesi kabul etti. Hamas"ın ortaya koyduğu iki teklif var. 7 gün içinde İsrail birliklerinin geri çekilmesi ve kapıların açılması.

Erdoğan konuştu Emine Hanım ağladı

Erdoğan, Brüksel"de 15 bin Türk"e konuştu: “İsrail ateşkes ilan etti. "İstediğimizi elde ettik"diyor. Ne yaptın? Yavrular, savunmasız sivil insanlar öldürüldü, bu mudur elde ettiğin?” Bu sırada duygulanan Emine Hanım, İstanbul"daki First Ladyler Zirvesi"nde olduğu gibi gözyaşlarını tutamadı.

"Arı kovanına çomak soktuk"

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye"de temiz eller operasyonu yapanlara saygı duyulması gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Arı kovanına çomak sokulduğu için rahatsız olanlar var. Her şey hukuk içinde olacak. Ancak İtalya"da temiz eller operasyonu olduğu zaman İtalya"yı, Türkiye"ye örnek gösterenler şu anda da Türkiye"de temiz eller operasyonunu yapanlara saygı duysunlar” dedi.