Gölcük Donanma Komutanlığı'nda bulunan belgeler sonrası Genelkurmay'a çağrılan amiraller arasında, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Alaettin Sevim'in de olduğu öğrenildi.

Tuğamiral Sevim'in, Albay Dursun Çiçek'in hazırladığı öne sürülen İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın talimatını veren isim olduğu iddia ediliyordu.

Ergenekon savcılarından Fikret Seçen tarafından yürütülen 'askeri casusluk ve şantaj' soruşturması kapsamında, 6 Aralık 2010'da Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde yapılan aramalarda Balyoz ve Kafes planları ile İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın devamı niteliğinde dosyalar bulunduğu belirtilmişti. Savcılık tarafından incelenen belgelerde Deniz Kuvvetleri'nde görevli 7 amiralin isminin yer aldığı iddia edilmiş ve belgelerin bir örneği Genelkurmay'a iletilmişti. Genelkurmay ise 7 amirali karargaha davet ederek bilgilerine başvurmuştu. Bu amiraller arasında Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Sevim'in de olduğu ortaya çıktı. Tuğamiral Sevim'e, adının geçtiği belgelerin gösterildiği ve bilgisinin olup olmadığının sorulduğu öğrenildi. Donanmadaki aramada 'İrtica İle Mücadele Eylem Planı'nın hazırlanması için yazılan talimatnamenin bulunduğu ve altında Tuğmairal Sevim'in imzasının bulunduğu iddia ediliyor.

akşam