Kürt meselesinin çözümünde Türkiye’nin bir Steve Jobs’a ihtiyacı olduğunu belirten Öneş, bu kişinin Başbakan Erdoğan olacağı fikrinde...
 
İşte Öneş'in açıklamalarından satır başları:
 
"Türkiye’nin bugün siyasette bir Steve Jobs’a ihtiyacı var. Çünkü Steve Jobs bir mucit değil, yeni bir üretim yapmış değil ama bilgisayar dünyasının mevcut teknolojisi üzerinde herkesin beğendiği, herkese hitap eden gelişmeleri, yenilikleri ortaya çıkarmış. Yani mevcuttan, var olan teknolojiden yepyeni ama tüm insanlara hitap eden ürünler ortaya çıkarmış ve bunlar herkes tarafından beğenilmiş. O zaman halk deyimiyle söyleyelim; bizde de helva var, şeker var, un var...
 
Böylesine bir ihtiyaç var ve bugün alternatifsiz şekilde Başbakan Erdoğan bu rolü üstlenebilir, üstlenmelidir. Çünkü toplumsal talepleri okuyan bir lider ve dayandığı muhafazakâr demokrat kitle de esasında böyle bir çözümü istiyor. Çünkü o kitle bugün ekonomik ve sosyal dönüşümler açısından demokratlaşan ve küresel ekonomiyle bütünleşen bir yapıya sahip. Bugün ekonomik istikrar, AK Parti’nin dayandığı kitlenin, Anadolu sermayesinin de çok önemle üzerinde durduğu öncelikli bir mesele. Ekonomik istikrarın devamlılığı ise demokratik ve siyasi istikrarla birlikte Kürt meselesinin çözümüne bağlı... Bunu okuyabilmemiz lazım.
 
Bana göre Başbakan’ı frene bastıran milliyetçi damar veya kadro Türkiye’nin bu sorunu çözmesinde yeni gecikmeler ortaya çıkarıyor. Türkiye’nin bu sorunu süratle çözmesi gerekiyor. Yeni anayasanın bir milliyetçi damar üzerinde değil, evrensel değerler üzerinde şekillenmesi gerekiyor."
 
ŞİMDİDEN TARİH SAYFALARINDA ASLINDA...
 
"Bu sorunu çözenin tarih sayfalarındaki yeri ayrı olacak... Ben bugün Başbakan’ın televizyonlarda rahmetli annesiyle fotoğraflarını gördüm. Annesine bakışı, samimi, içten... Sonra, o grup toplantısında anneler gününde yaptığı konuşma... Başbakan duygusal bir insan, bazen o yüzden de çok fazla tepki veriyor. Sanıyorum ki şehit olsun, örgüt mensubu olsun ölen çocukların annelerini en iyi anlayanlardan birisi... Bana göre bu duygusallığı Kürt meselesinde Başbakan’a beklediğimiz güçlü adımları attırabilir.