BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak konuştu

İşte konuşmasından satır başları;

Bu ülkede bu kadar büyük haksızlık, adaletsizlik yaşanırken bu ülkede bu kadar çok insan hakları ihlali yaşanırken her gün bu ülkenin gencecik insanı toprağa düşerken toplantımıza Sessiz filmi ile ödül alan Rezzan Yeşilbaş'ı kutlayarak başlamak istiyorum

Hala mahkemelerde Kürtçe konuşmak istiyorlar diye mikrofonlar kapatıyor. Bizin kanayan dil yaramaz kanamaya devam ediyor. Bu Türkiye'nin alnındaki kara lekedir. Kürt halkının da kendi dillerini sınırsız bir şekilde kullanma hakkına sahip olması gerekiyor.

Anadilimize vurulan kelepçeyi kırıp atacağımızı en güçlü direnişimizle bu sessizliği bozacağımızı ifade etmek istiyorum.

Türkiye'de polisin kullandığı gaz bombaları sonucu yaşamını yitiren insanlarımızın sayısı 14'ü buldu. 14 insanımızı AKP hükümeti döneminde gaz bombaları sonucunda yaşamını yitirmiştir. İki gün sonra Hopa'da yaşamını yitiren Metin Lokumcu'nun ölüm yıldönümü.

Bu cinayetler karşısında şimdiye kadar yargıda hiçbir sonuç alınamamıştır. Polis yargı karşısına çıkartılmamıştır. AKP bugüne kadar gelmiş en kalleş, en ikiyüzlü iktidar.

Şimdiye kadar AKP hükümeti kutsal devlet anlayışıyla devlet gücünü göstersin zihniyeti ile nasıl hareket edilmişse AKP öle hareket ediyor.

Bu ziniyette vatandaşın, insanın kıymeti yoktur. Herşey kusal devlet içindir. Eğer insan kutsal devlet anlayışına hizmet ediyorsa yaşama hakkına sahiptir.

AKP hükümeti bu anlayışın temsilcisidir. Şimdiye kadar eleştirilen, kabul edilmez görülen otorite,tank, gaz bombası, kelepçe dışında hiçbiryüzünü görmediğimiz devletin ta kendisidir.

Bizim devlette görmediğimiz yüzü değildir.

İkiyüzlüdür, yalancıdır, riyakardır. Biz böyle bir iktidarla karşı karşıyayız. Devlet bilmediğimiz, tanımadıüımız birşey değil. Devlet meclistir, devlet polistir,ordudur. Bu kadar açıktır. Bugün bunlar AKP'nin elinin altındadır.

YAsama resmen AKP diktatörlüğünün elindedir. Meclis Başkanı iktidar yaptırmıyor diyorsa bunun adı diktatörlüktür. Yargı AKP'nin emrinde çalışıyor.

Kutsal devlet anlayışının ırkçı olduğunu da anlıyoruz. Verilen yargı kararları ortadadır. Kürtlerin yaşadıüı bölgelerde polis insan öldürebilir diye bir yasa var. Şun çıksınlar şereflilerle açıklasınlar. Cezaevindekilerin birçoğu Kürt değil mi?Ağzını açan Kürdü yakalamak için yasa çıkarmıştır.

5 ay geçmiş neden katilleri yargı karşısna çıkarmıyorlar. İstediğim kadar öldürürm diyorsun. Devlet hesap vermez, katliam yapar,Yargının karşısına çıkartamasın ziniyeti var.Ulıdere olayında da böyledir.

Katiller nerede, bombalama emrini kim verdiBunun cevabını verdin mi? 5 aydır devlet susmuş. Bu mudur gereğini yapmak?

Edbiyat yapmasın. Çıkıp bir bir AKP'nin önüne asacağım. 53 kişi AKP iktidarı döneminde demokratik hakkını kullandı diye katledildi. Nerde bunların katilleri? Hangisi hesabını verdi. İsterse götürürüz asarız o listeyi.

Edebiyat yapmasın. Çıkıp bir bir AKP'nin önüne asacağım. 53 kişi AKP iktidarı döneminde demokratik hakkını kullandı diye katledildi. Nerde bunların katilleri? Hangisi hesabını verdi. İsterse götürürüz asarız o listeyi.

265 kişi AKP iktidarında katledilmiştir. Şİmdi bunların hesabını vermeyeceksin adalete kimse hesabını vermeyecek. Sen milleti kandırıp saltanat sürüyorsun.

Kimsenin acıları üzerinden siyaset yapma. Sen Başbakansın. Bu savaşı durdurmak için ne yaptın. Bunun hesabını vermeyen BAşbakan millet edebiyatı yapacak. Bu yaklaşımı ile kendi sonunu hazırlayan başbakandır.

Ortada sorumlular yok. Biz akılsız mıyız? Biz senin arkanda rant için dizilenlerden değiliz. Roboski katliamından bu yana 880 kişi cezaevine tıktınız. 5 adamı bulup çıkaramadınız mı yargının karşısına?

Yargı da deyip duruyor. Sen Başbakansın kimseyi kandıramazsın. Erdoğan'ın bugünkü konuşması göstermiştir ki Roboski katliamının arkasında bizzat kendisi vardır.

Türkiye siyasi tarihinin en seviyesiz siyasetçileri ile karşı karşıyayız. Bu Başbakan ne söylediğini biliyor mu? Ya söylediğini bilmiuorsa oturmasın o koltukta yada bilerek söylediyse Türkiye siyasi tarihinin utanç sayfasında yerini alacak en resil cümleyi kullanmıştır.

Ölü sevici diye bir kelime kullanıyoır. Aile terbiyemiz buna uygun değil ama halkımızın ger.eği bilmesi için açıklamak sitiyorum Bu kavram ölülerde cinsel istismar içinde bulunan kişilere kullanılır. Böyle bir kelimeyş ağzına alacak kadar seviyesiz siyaset yapıyor. Bu kelimenin kendisi 34 insana hakarettir.

Böyle bir kelimeyei nası ağzına alabiliyorsun. Aile terbiyesi de mi görmedin. Bu ne seviyesizlik, bu ne terbiyesizlik? Bizim kişiliğimiz, aile terbyemiz buna uygun değil Onun seviyesine düşmeyeceğiz. Onun söylediklerinin tamamını ona iade ediyorum.

Başbakan bugün hesap vermek yerine gerekçelerin ardına sığındı. Başbakan hiçbir gerekçe seni kurtaramaz. Bu katliamın hesabını vereceksin. Sen Başbakansın.

Sen Başbakansın nye bu ülkede barışı temin etmiyorsun? BAşbakan diyor dermanınız varsa söyleyin. Sen derman aramıyorsun belanı arıyorsun. İLacı var bu işin çözüm konusunda ortaya konulmuş onlarca proje, düşünce, fikir var.

Ben daha fazla öldürecem hevesine kapılmış kendine olmayan bir şeyi vehmediyorsun. Elinde sihirli değnek mi var nasıl yapacaksın bunu? Kimse acılar üzerinden siyaset yapmaz. Kimse sana bu hakkı vermemiştir. Acıları yarıştırma. Senin acın, senin gözyaşın diye ayrıştırırsan bundan çatışma çıkar.

Eğer BAşbakanda zerre kadar vizdan varsa isteyebileceği kurumlar var belge isteyebilir. Yaşanmışlıkların öykülerini dinleyebilir. Bu ülkede yapılan hukuksuzluğa, adaletsizliğe yüreği öfke dolan çözümsüzlük siyaseti karşısında yüreği öfke duyan bedenini ateşe veren gençler var.

Öğrenmek istiyorsa,insanlığı varsa bu savaş politikalarına isyan eden gençler var.Başbakan bu iktidar önce vur emrini verdi sonra sus emrini veriyor. Bunun iki nedeni var. Birincisi milliyetçiliği ırkçılığı kışkırtmak.İkincisi susturmak.

Biarzcık konuşuldu diye beyefendi rahatsız oldu.AKP'nin için susturdu. Konuştukça teröre prim veriyorsunuz dedi. Basında birkaç yazar var. Onlara da tasma diye bir kelime kullanıyor.

Herkes sussun Tayyip konuşsun. Başbakan bugünkü konuşması ile bunu yapmaya çalıştı. Biz senin zihniyetinde çok Başbakan gördük. Biz bunun senden hesabını soracağız. AKP içinde insanlar vizdan muhasebesi yapsınlar ve susmasınlar.

Onlarda bu hakaretlere karşı bu katliamı açığa çıkaracak bir irade göstereceklerdir.

Bu katliamla ilgili söylenen sözlere gerçektende yüreğim isyan ediyor. Bu kadar mı haddini bilmez. İnsan da biraz utanma olur.

AKp'nin gerçek yüzünü gösteren gerçek aktörsün. AKP'nin bazı politikacıları AKP'nin figüranları olarak az konuş, çok konuş diye konuşuyor. Erdoğan ölülere saygısızlık eden bakanın ardında durdu

Tefecilik, kaçak ilaç, tarihi eser kaçakçılığı bunların tamamında İStanbul, Ankara, Kayseri, Edirne birincidir. Bunların rakamı 34 işçinin sırtında taşıdığı devede bir tüğdür.

Vergi kaçak herşe kaçak bu ülkede. Bunların üzerine gitmiyor ama.