20 Kasım 2003 günü İstanbul iki hain terör saldırısıyla sarsıldı. Bomba yüklü araçlarla yapılan saldırılarda 450'yi aşkın kişi yaralanırken 30 kişi hayatını kaybetti.

Levent'teki HSBC binası önünde 10:55'de patlatılan ilk bombada aralarında sanatçı Kerem Yılmazer'inde bulunduğu 14 kişi yaşamını yitirdi. Ardından Taksim'deki İngiliz Konsolosluğu önünde patlatılan bombada ise İngiliz Başkonsolosu Roger Short'un da olduğu 16 kişi öldü.

Saldırıları El Kaide ile bağlantılı olduğu söylenen Şehit Ebu Hafs El Mısri Tugayı örgütü üstlenmişti. İnsanları yasa boğan ve Türkiye tarihinin en büyük terör eylemleri olarak nitelendirilen bombalı saldırılar öylesine büyüktü ki Kandilli Rasathanesi Sismoloji Laboratuvarı'nda yapılan ölçümlerde 1.4 ve 1.3 büyüklüğünde depremler yarattığı belirlendi.

KEREM YILMAZER İÇİN ANMA

Bugün herkesi yasa boğan o bombalı saldırının 7. yıl dönümü.

Oyunculuk hayatında sayısız tiyatro, sinema ve televizyon filmlerinde rol alan Kerem Yılmazer de terör kurbanı olmuş ve eşi Göksel Kortay başta olmak üzere herkesi üzüntüye boğmuştu. Kerem Yılmazer bugün saat 11:00'de oyuncunun eşi Göksel Kortay ve sevenleri tarafından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak.

SİNAGOG SALDIRILARI

Konsolosluk ve HSBC saldırılardan beş gün önce, 15 Kasım 2003'te Neve Şalom Sinagogu ve Beth İsrael Sinagogu'na düzenlenen bombalı saldırılar sonucu 27 kişi öldü. Yine bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda intihar saldırganları da öldü. Patlamaların meydana geldiği sinagoglar ve çevresinde büyük hasar meydana gelirken, en az 300 kişi de yaralandı. Saldırıları yine El Kaide örgütü üstlendi.

VAtan