Adana'da Seyhan Baraj Gölü'ndeki balık çiftliğine gitmek üzere yola çıktıklarında fırtınadan dolayı teknenin alabora olması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin kurtulduğu tekneyi kullanan kaptana "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 2 ile 10 yıl arasında hapis cezası istendi. 

Olay, 11 Aralık 2013'de, merkez Çukurova ilçesindeki Seyhan Baraj Gölü'nde meydana geldi. Menderes Adası'ndan süs balığı üretim çiftliğine ulaşmak için tekneyle açılan 5 kişi, şiddeti fırtına nedeniyle teknenin alabora olması sonucu suya düştü. Tekneyi kullanan Hacı Osman G. (54) ve Suriye uyruklu 30 yaşındaki Rabi Akko suyun yüzünde kalmaya başardı. 45 yaşındaki Ahmet Kocabey ise suya batıp batık çıkmak üzereyken Adana Emneyit Müdürlüğü Su Altı Polis olay yerine gelerek bu 3 kişiyi karaya çıkardı. Sağ kurtulan 3 kişiden Hacı Osman G. ve Akko ayakta tedavi edilip hastaneden taburcu olurken, Ahmet Kocabay kaldırıldığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcala Hastanesi'nde hayat mücadelesini 10 gün sonra kaybetti. Bu arada teknede bulunan 34 yaşındaki Turgut Bülbül ile 28 yaşındaki Kenan Atakay ise suda kayboldu. Aralıksız süren aramalar sonucunda 14 Aralık'ta Kenan Atakay'ın, 21 Aralık'ta da Turgut Bülbül'ün cesedine ulaşıldı. Cesetler defnedildikten sonra olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianameyi hazırladı. Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, tekneyi kullanan Hacı Osman G. hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 2 ile 10 yıl arasında hapis cezası istendi. İddianamede şöyle denildi:

"Şüpheli G.'nin iç sularda motorlu tekne sürmek için gerekli belgesi olmadığı, havanın rüzgarlı ve baraj gölünün dalgalı olmasını da göz önünde bulundurmaksızın gerekli dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı davranması neticesinde ölümlere neden olmak suretiyle üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmıştır."İddianame kabul edilirse, davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.