“Sen o kapının bekçisi misin?” diye soran Erdoğan, Baykal'ın Alevileri partisinden uzaklaştırdığını söyledi. MHP liderinin Alevi açılımını da eleştiren Erdoğan, “Bahçeli Tunceli'yi bilmez ki” dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi. “Vatanseverlik makam koltuğundan atıp tutmak değildir. Bir tek dikili ağaçları eserleri yok. Slogan milliyetçiliği yapıyorlar” diyen Başbakan Erdoğan, “Tembel muhalefetten, kifayetsiz muhalefetten, çapsız muhalefetten, vizyonsuz muhalefetten hiçbir yarar gelmez” dedi. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

BUGÜNE KADAR NE YAPTILAR

'Türk milliyetçisiyim' diyenler iktidara geldiklerinde Türk Lirası'nın itibarı için ne yaptılar? Türkiye'nin itibarı için ne yaptılar. Akşam yatmışlar bir sıfır, sabah kalkmışlar bir sıfır koymuşlar. Bu millet size tek başınıza iktidar vermez. Özgürlüklerin önüne hep set çekmişler. Eğitim özgürlüğünün, inanç özgürlüğünün önünde bunları set olarak görürsünüz. Demokrasinin zayıflatılmasında başarılılar. Ülkenin tek bir katkı sağlamamışlardır, mumla ararsanız bulamazsınız.

Bizi bu ülkeyi bölmekle suçlayan zevat, Sivas'ın ötesine geçmeye, siyaset yapmaya çekiniyor. Oraya gitmek için pasaporta gerek yok ki. Hizipçilik, kafatasçılık yaparak bu milleti birbirine düşman kılamazsınız, kılamayacaksınız.

KORKAKLAR VE ÇAPSIZLAR

Korkakların en büyük özellikle paranoyası barıştır. Kifayetsizlerin en büyük çekincesi demokrasidir. Çapsızların en büyük kaygısı özgürlüklerin gelişmesidir.

Çünkü onlar barışı demokrasiyi hukuku taviz tehdit olarak algılarlar. Çünkü onlar acıları dindirmeyi, çığlıkları susturmayı, vatanperverlikten cumhuriyetçilikten ödün vermek sanırlar. Bu yüzden barışa düşmanlık besliyorlar.

HİZİPCİLİĞİ DİLLERE DESTAN

Dersim'de analar ağlamıştı. Bugünde anaların ağlamasında bir sakınca yoktur diyorlar. Ana muhalefet lideri de kendi genel başkan yardımcısının sözleri karşısında şaşkına düşmüş, yine pervasızca yine AK Parti'ye saldırıyor. Tepkileri manipüle etmeye çalışıyor. 60 yıl öncesinden medet umma. Alevilerden sana hayır yok.

Sen o kapının bekçisi misin? Alevilere CHP'nin kapılarını kapatırken sen değil miydin? Ahmet Gülyüz Ketenci'yi seçtiğinde, 'işte İstanbul İl Başkanlığı'na seçtiğimiz arkadaşımız hem Türk, hem Sünnidir' diyerek mutlulukla verdiğiniz beyanat unutulmadı Sayın Baykal. Sizin ne kadar hizipçi olduğumuz dillere destandır. İyi tanınırsınız.

Devlet Bahçeli Tunceli'yi bilmez

Erdoğan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de cevap verdi. Erdoğan şunları söyledi: “Sayın Bahçeli, haa yeni birşey daha çıktı. Benim hafıza kayıtlarımı okuma, yok dudak okumadan birşeyler çıkarmışlar, ayrıca bir saldırma mekanizması. Kendi kimlik kişiliklerini sanıyorum bizde görmek istiyorlar. Biz asla onların kimlik ve kişiliğinde olmadık olmayacağız da. Bizim kitabımızda olmayan şeyleri bize isnat edemezler. Alevi adımları sıralamış Sayın Bahçeli. Ama ne yazık ki sıraladığı öneriler somut olmasına karşın hiçbiri yeni değil, hepsi dönememizde uygulamaya konan ya da yürümekte olan çalışmalar. Alevilik araştırma merkezinin kurulması gerektiğini, bunun devlet tarafından finanse edilmesi gerektiğini söylüyor. Sayın Bahçeli, Tunceli Üniversitesi bünyesinde Alevilik araştırma merkezi resmen kurulmuştur. Devlet tarafından desteklenen finanse edilen uygulama merkezi olarak kurulmuştur. Ama tabii Tunceli'de ne olduğunu ne bittiğini bilmez ki, hayatında Tunceli'den geçmemiş, haritada yerini sorsanız onu da bilmez” dedi.

Ne kadar az yazarsa o kadar huzur olur

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında bazı köşe yazarlarını eleştirdi. Milliyet gazetesinden Mehmet Tezkan'ın 'Siyasetçiler az konuşunca ülke rahatlıyor” başlıklı yazıyı kaleme aldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: 'Ne kadar güzel... Ben de diyorum ki 'Siz köşe yazarları ne kadar az yazarsanız, ülke o kadar huzur bulur.' Geçmişte bir köşe yazarı haftada bir ya da iki kez yazardı. Ama şimdi her gün...

Yarım saatte bir köşe yazısı yazabiliyorlar, ne kabiliyetli insanlar. Bunlar çok partili hayata, serbest piyasa ekonomisine geçerken de Boğaziçi Köprüsü yapılırken de rahatsız oldular. Küresel sermayenin Türkiye'ye yatırım yapmasından, Türkiye'nin AB'ye katılımından ve Kıbrıs sorununun çözülmesinden de rahatsız oldular, bunlar budur.

Tunceli'den heyet kabul etti

Başbakan Erdoğan, Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Kazım Arık ve beraberindeki heyeti TBMM'deki makam odasında kabul etti. Kabule İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salip Kapusuz ve AK Parti istanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu katıldı. Kazım Arık, görüşmede Başbakan'dan Tunceli'nin adının Dersim olarak değiştirilmesini talep ettiklerini söyledi./yeni şafak