Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele kapsamında yapılan sınır ötesi operasyon için, ''destek karşılığında ABD'ye Türkiye'nin birşey vereceğine'' ilişkin eleştirileri yanıtlarken, ''Bu değerlendirmeler hiç şık değil, çok çirkin, çok alçakça. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, bir şeyler vermek karşılığı böyle bir işbirliğine girecek kadar şerefsiz değildir'' dedi.

Özel bir kanalda yayınlanan Başkent Kulisi isimli programa katılan Başbakan Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde yuvalanan bölücü terör örgütünün tamamen bitirileceğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan "Irak'ın kuzeyine yuvalanarak başta Güneydoğu olmak üzere ülkemizin huzuruna kasteden bölücü terör örgütünün bitirilmesi için gerekli şartların oluşmasını bekledik ve meclisten büyük bir çoğunlukla tezkereyi geçirerek yetkiyi Türk Silahlı Kuvvetlerine verdik. Operasyon öncesi Sayın Dışişleri Bakanımız baaşta körfez ülkelerinde ben de Avrupa Birliği ve ABD'de girişimlerde bulunarak ülkemizin içinde bulunduğu terör tehlikesini tüm dünyaya duyurduk. Sonrasında askerimiz bölücü örgüte gereken darbeyi vurdu" dedi.

Eve dönüş yasası

Başbakan Erdoğan, "eve dönüş yasası" olarak adlandırılan terör örgütü üyelerinin teslim olmasını sağlayacak yasa konusunda tüm siyasi partilere çağrıda bulunduklarını ve her türlü teklife hazır olduklarını açıkladı.

Başbakan Erdoğan, geçmiş dönem iktidarlarının da bu tür yasaları çıkardıklarını belirterek "Bizim dönemimizde benzeri bir yasa çırkarttık ve en fazla teslim olan terörist sayısı bu dönemde gerçekleşti" dedi.

Başbakan Erdoğan, kendilerine af yasasıyla ilgili eleştirilere de yanıt vererek "Bölücü örgütün lideri olan kişi teslim edildiği zaman idam cezası kaldırılmamıştı. O dönemde örgütün başını idam edemeyenlerin bu tür eleştirilerini kabul edemiyoruz." dedi.

Türkiye'nin başbakanı şerefsiz değildir

Başbakan Erdoğan, ABD ziyareti sırasında başkan Bush ile gizli anlaşma yapıldığı iddialarına çok sert tepki gösterdi.

Erdoğan "Bu tür iddialarda bulunmak hiç doğru olmayan bir siyaset biçimidir. Türkiye' Cumhuriyeti'nin başbakanı ülkesinin çıkarları konusunda gizli anlaşma yapacak kadar şerefsiz değildir" dedi.