Terör örgütü, Suriye'nin RPG-7 roketatarları ile önceki gece Çukurca bölgesindeki 3 karakola saldırıp, 6 asker ile 2 korucuyu şehit etti. Saldırıyı Kazan kırsalı ile Metine kampından gelen ve aralarında Suriyeliler'in de olduğu teröristleri yaptığı belirtildi. Bütün dünyanın gözlerinin çevrildiği, büyük bir iç karışıklık yaşayan Suriye'nin son dönemde terör örgütü PKK'ya verdiği silah desteğine ilişkin iddialar kanıtlandı. Güvenlik kaynakları, Beşar Esad yönetiminin, Suriye'nin kuzeyini PKK'nın kontrolündeki PYD'ye terk etmesinin ardından, PKK'ya silah desteğini de belirledi. Esad'ın, istihbarat örgütü El Muhaberat'a, "PKK'ya silah desteği verin" talimatının geçen hafta yerine getirildiği ve terör örgütü timlerine toplam 70 adet RPG -7 roketatar ile uçaksavarın teslim edildiği öğrenildi. PKK ile El Muhaberat arasındaki koordinasyonu ise bir süre önce HPG'nin askeri kanat sorumluluğunu, kendisi gibi Suriyeli Bahoz Erdal'dan devralan Sofi Nurettin kod isimli Halaf El Muhammed'in sağladığı belirlendi.

ÇUKURCA'DA SURİYE SİLAHLARI
Güvenlik kaynakları, Esad'ın verdiği ağır silahların önceki gece Çukurca'da gerçekleştirilen ve 6 asker ile 2 korucunun şehit verildiği saldırıda kullanıldığını kaydetti. Saldırılarda El Muhaberat'ın teslim ettiği RPG-7 roketatarların kullanıldığı ifade edildi. Terör örgütünün, Ayn Al Arap ve Afrin bölgelerinde silah depoları oluşturduğu gelen bilgiler arasında. En son istihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre, Esad net ifadelerle Suriye'nin kuzeyini PKK'ya bıraktığını söyledi.


11 EYLÜL'ÜN İNTİKAMI
PKK 11 Eylül 2011'de Şemdinli'de aynı anda farklı kamu kurumlarına yönelik eş zamanlı baskın yapmış ancak ağır kayıp vermişti. İstihbarat birimleri örgütün bu bozgunun üzerini örtmek için Şemdinli ve Çukurca'da benzer bir saldırı planı yaptığını deşifre etti. Örgüt Şemdinli ve Çukurca'ya mühimmat ve terörist yığınağı yaptı. Şemdinli'de başlatılan operasyonlarla saldırı püskürtüldü. Örgüt Çukurca planını da önceki gece gerçekleştirmek istedi. Hakkâri -Çukurca Karayolu üzerinde bulunan merkeze bağlı Geçimli Jandarma Karakolu ile Çukurca İlçesi Karataş Karakolu ve Darsinki Tepesi'nde bulunan askeri üs bölgesine eş zamanlı saldırı düzenledi. 6 asker ve 2 geçici köy korucusu şehit oldu. 15 asker ve 6 köylü yaralandı. Saldırıda 14 terörist öldürüldü. SABAH saldırıya ilişkin özel ayrıntılara ulaştı. İlk edinilen bilgilere göre, hedef Geçimli Karakolu, dere yatağında ve yeni yapılan karakollardan değil. Teröristler diğer yerlere de saldırarak güvenlik güçlerinin dikkatini dağıtmak istedi. Yardıma gidecek kuvvetleri engellemek için köprü havaya uçuruldu. Takviye birliklerine yönelik yollara çok sayıda el yapımı patlayıcılar döşendiği belirlendi.