Türk Tiyatrosu"na çok sayıda oyuncu yetiştiren, çok sayıda oyuna imzasını atan Cüneyt Gökçer"in vefatı, sanat dünyasını yasa boğdu

Tedavi gördüğü hastanede, solunum yetmezliği nedeniyle 89 yaşında hayata gözlerini yuman Gökçer"in, 60 yıllık sanat hayatında yetiştirdiği binlerce öğrencisi büyük üzüntü yaşıyor.

"Soytarım gel buraya"

* Erdal Küçükkömürcü (Oyuncu): Kral Lear"da Cüneyt Gökçer"in soytarısını canlandırıyordum. Bana hala sahnede "soytarım gel buraya"diyen sesi kulaklarımda. O kadar büyük bir oyuncuydu ki, oyunda dalıp onu seyrettiğimi hatırlıyorum.

"Her şeyi ondan öğrendik"

* Rüştü Asyalı (Devlet Tiyatroları Başrejisörü): Sahnede durmayı, bakmayı, konuşmayı ondan öğrendik. Cüneyt Gökçer büyük usta olarak en çarpıcı örnekleri verdi bize ve seyretme olanağına kavuştuk. Önümüzde canlı bir örnekti daima. Bize sahne insanı olmayı, aktör, aktris olmayı öğreten hocalarımızın başında gelir.

"Herkes onun öğrencisi"

* Akif Yeşilkaya (Gökçer"in asistanı, rejisör): Tiyatro yapan bugün herkes, Cüneyt Hoca"nın öğrencisidir, ya öğrencisinin öğrencisi, ya da öğrencisinin öğrencisinin öğrencisi... Bu nedenle Türk tiyatrosu çok önemli bir hocasını, büyük bir oyuncusunu, büyük bir yönetmenini kaybetti.

"Operaya hizmeti büyük"

* Rengim Gökmen (Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü): O, asıl bir tiyatro ustası olarak öne çıkmasına karşın, her yönden bir sahne insanıydı. Operamıza çok büyük hizmetleri dokunmuş bir yönetici ve rejisördü. O, bütün Türk operalarının ilk rejisini yapmış bir insandı. "Midas"ın Kulakları", "Gılgamış", "Dördüncü Murat" bunların arasında sayılabilir.

"Bendeki yansıması farklı"

* Kenan Işık (Tiyatrocu): Eğer Cüneyt Gökçer olmasıydı galiba ben bugün olduğum yerde olmazdım. Bu yüzden bendeki yansıması biraz daha farklı. Türk Tiyatrosu çok büyük bir ustayı kaybetti.

"Büyük başarılara imza attı"

* Zihni Göktay (Tiyatrocu): Devlet tiyatrosunda müzikallerin başlangıcı olan "My Fair Lady"ve "Damdaki Kemancı"gibi batı anlamındaki çok büyük müzikallere yönetmenlik yaptı. Çok büyük hizmetleri oldu. Maalesef birlikte çalışma imkanımız olmadı.

"Eşi bulunmaz biriydi"

* Haldun Dormen (Tiyatrocu): Cüneyt Gökçer, hem hoca, hem yönetmen, hem de oyuncu olarak eşi bulunmaz insanlardan biriydi. Türk tiyatrosu bir dev sanatçısını kaybetti.

* Müjdat Gezen (Tiyatrocu): Türk tiyatrosuna hem disiplin getirme, hem de saygınlık kazandırma açısından önemli katkıları oldu. 23 yıl devlet tiyatrosunun başında olabilmek kolay değildir. Sadece iyi bir aktör olarak kalmayıp, çok iyi bir tiyatro oyuncusu ve tiyatro yöneticisi olarak da anılacaktır.