Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminde bazı siyasilerin askerlerin etkisi altında kaldığını belirterek, “Siyasiler verdikleri sözü tutabilselerdi, ‘Bu işi parlamentoda çözeriz’ der, gelirlerdi. Şimdi bunlar deşifre oluyor” dedi
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde alevlenen “367 krizi” ve cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kanaltürk Tv’de konuşan Erdoğan, “Neler oldu? Siz biliyor muydunuz” sorusu üzerine, askerlerin, bazı siyasilere mesaj gönderdiği iddialarına ilişkin şunları söyledi:
 
‘Gizli parantez açıyorum’
 
“Ben de birçok şeyi biliyordum. Fakat bunları konuşmanın bize artık çok şey kazandıracağına da inanmıyorum. Bulunduğum makam sebebiyle. Fakat bir şeyi çok açık net ortaya koymam lazım. O zamanın küçük muhalifleri, bizlere verdikleri sözlerin arkasında duramadılar. Onlar zaten verdikleri sözün arkasında durabilseydiler, o zaman özellikle onları arayanlar, parantezi gizli açıyorum, ‘onları arayanlar ’ diyorum, onları arayanların tesiri altında kalmaz, ‘Biz sivil siyasetiz, ama biz şu anda Parlamento ’da bu işi çözebilecek durumdayız’ der ve gelirlerdi. Ama ne yazık ki parlamentoya gelmedikleri gibi, o zamanın ANAP ’ın genel merkezine milletvekillerini tıkadılar, hatta kilitlediler. Bunlardan bir tanesi yanılmıyorsam o zaman kaçabildi, o oylamaya geldi. O arkadaşımız bunu çok daha açık, net ortaya koyabilir. Bugünlerde bunlar deşifre olmaya da başladı, ‘Filanca emekli aradı’, gibi bunlar deşifre oluyor. İstiyorum ki, onlar daha net ortaya koysunlar.
 
‘Artık önemsemiyorum’
 
“Biz verdiğimiz sözde durduk, 5 yılı 4 yıla indirdik. Cumhurbaşkanının görev süresini 7 yıldan 5 yıla indirdik. Ama diğerleri durmadı. Şimdi neredeler, artık siyasi mevta oldular. Böyle olsun istemezdik, ama güzel oldu. Millet bütün bu olanları gördü ve takdir etti ve çok ciddi bir oy oranıyla da Cumhurbaşkanını millet seçti. Artık Meclis ’te böyle şeyler olmayacağına göre bu artık bizim gündemimizden düştü, artık milletin gündeminde. Çok da fazla ben artık o süreci önemsemiyorum.”
 
‘Belki başkaları da vardır’
 
Erdoğan, “Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ve İlker Başbuğ’un bu sürece müdahil olduğu yönünde iddialar var” denilmesi üzerine, “Belki başkaları da vardır. Ama şimdi ben ‘Şu dinledi bu dinledi ’ diyemem ki. Bunu artık karşılıklı muhatapları kimlerse onlardan öğrenmek lazım. Aksi takdirde ben burada yalancı şahitlik yapmış olurum. Bunu da sevmem” dedi. “Dönemin Genelkurmay hiyerarşisinde Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine etki edildiğine dair bir veri var mı elinizde?” sorusuna Erdoğan, “Benim elimde kesin bir veri yok, duyumlar var. Kesin veri olmadığı için de konuşmayı doğru bulmuyorum” yanıtını verdi.
 
Mahkemenin bilmediğini onlar nasıl biliyor?
 
Emekli Albay Göktaş’ın avukatı Hüseyin Ersöz, “Yapılan teknik öncelemelere göre belgenin yazarı “USER” olarak bilniyordu. Yani biz ve mahkeme böyle biliyordu. Ancak bir gazete tüm belgeyi ayrıntılarıyla yazıyor ve yazarı olarak da, “Gn. Kur. İst. ve İst. Karşı Koyma Müdürü Kur. Alb. Turgut AK” olarak gösteriyor. Bu belgeyi basına mahkeme ya da savcılık servis edemeyeceğine göre, verenler, bu belgenin gerçek sahipleri ve bu DVD’nin çözüm tutanağını müvekkilimiz daha gözaltına alınmadan hazırlayanlardır ” dedi.
vatan