Balyoz davasının tutuklu sanıklarından Koramiral Deniz Cora'nın kardeşi 63 yaşındaki Mehmet Yüksel Cora kalp krizi geçirdikten sonra kaldırıldığı hastanede yaşama veda etti. Kardeşini en son 10 gün önce ziyaretine geldiği sırada tutuklu bulunduğu Hasdal Cezaevi'nde gören Koramiral Cora da 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan özel izinle bugün Fenerbahçe Camii'nden kaldırılan cenazeye katıldı. 
 
Eski komutan Eşref Uğur Yiğit de taziyede bulundu
 
Koramiral Deniz Cora cenaze törenine Merkez Komutanlığı'na bağlı sivil bir araçla geldi. Cenaze namazından 1,5 saat önce törenin yapılacağı Fenerbahçe Camii'ne gelen Koramiral Cora, araçtan indikten sonra yürüyerek camiye geldi ve taziyeleri kabul etti. Koramiral Cora, cenaze törenine katılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Donanma Komutanı Koramiral Nusret Güner, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu ile bir süre camiinin avlusunda sohbet etti. Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Uğur Yiğit de, Koramiral Cora'ya taziyede bulundu. Cora'ya bu sırada sivil giyimli 2 jandarma eşlik etti. 
 
Ağabeyinin tabutuna el sürerek vedalaştı
 
Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Mehmet Yüksel Cora'nın cenazesi, bir süre ellerde taşındı. Koramiral Cora da ağabeyisinin tabutuna omuz verdi. Mehmet Yüksel Cora'nın cenazesi Yalova Şehir Mezarlığında defnedilmek üzere Yalova'ya götürüldü. Cenaze aracına konulan ağabeyisinin tabutuna el sürerek vedalaşan Deniz Cora daha sonra Merkez Komutanlığı'na bağlı araç ile Yalova Şehir Mezarlığındaki törene katılmak üzere yola çıktı. 
 
Doğan Yurdakul'a yapılan ayıp tekrarlanmadı
 
Cora'nın katıldığı bu cenaze, bir süre önce kaybettiği eşi Güngör Yurdakul'un cenazesine özel izinle katılan ve eşinin mezarına toprak atarken arkasındaki cezaevi aracıyla görüntülenen Odatv davasının tutuklu sanığı Doğan Yurdakul'u getirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de tepki gösterdiği bu görüntülerin ardından Koramiral Cora'nın katıldığı cenaze töreninde aynı manzaranın yaşanmadığı gözlendi. 
  
Amirallere suikast iddiasına yönelik açılan ikinci davanın sanığı Koramiral Deniz Cora hakkında 12 Ağustos'ta yakalama emri çıkarılmıştı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Deniz Cora'nın hakkındaki yakalama emri, yüzüne karşı okunmasının ardından 22 Ağustos'ta tutuklanmıştı. İddianamede, Cora'nın "terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.