Filipinli çeteye özel tim! İstanbul’da 1 milyon dolarlık gerdanlık hırsızlığında Filipin interpolü tarafından Türk interpolüne gönderilen bilgi notunda şüphelilerin aramalardan rahatça geçtikleri belirtilip işin arkasında “eski kaçakçılıkla mücadele grubu olabilir” dendi.
 
CNR Expo’da geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen 32’nci İstanbul Jewelry Show’da, hırsızlık şoku yaşanmıştı. Fuarda sergilenen ve yapımı 8 ayda tamamlanan Zela Kuyumculuğa ait üzeri zümrüt ve yakutlarla bezeli 1 milyon dolar değerindeki gerdanlık, profesyonelce bir planla çalınmıştı. İstanbul Asayiş Şube polisi kısa bir sürede hırsızlık olayının 7 kişilik uluslarası Filipinli bir hırsızlık şebekesi tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Polis hırsızların peşine düştü ancak 4 ekip halinde Atatürk Havalimanı’na giden polis 50 dakikalık bir farkla hırsızları elinden kaçırdı. Atatürk Havalimanı’nda yapılan kontrollerde isimleri belirlenen Filipin uyruklu Armanda Fajardo (45), Edgaro Ramos (61), Cesar Galves (57), Rosita Panalıo (57), Armando Adona (63) ve Hebire Cruz (35)’un 19.10’da Dubai aktarmalı Emirates uçağıyla Filipinlere gitmek üzere Türkiye’den ayrıldı..
 
İlginç bilgi notu
 
Tüm bu belirsiziliğin ardından Türk polisine gelen bilgi notu hırsızların bir anlamda neden yakalanamadığını da özetiydi. Filipin polisi hırsızların anlaşılamayan bir şekilde havalimanında hiçbir kontrol noktasında yakalanmadan ortadan kaybolduklarını belirtti. Filipin interpolünün bu itirafının yanı sıra ilginç bir de istihbarat bilgisi vererek bu işi “eski kaçakçılıkla mücadele gurubu” nun yapmış olabileceğini yönünde emareler olduğunu belirtti.
 
Polis şimdi Filipin interpolünün belirttiği özel yetkilerle donatılmış olan kaçakçılıka mücadele timini arıyor. 10 yıl önce Filipin Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olarak kurulan özel tim mensuplarından bir çoğunun yolsuzluk, rüşvet ve kaçakçılık işlerine karıştıkları tespit edildi.
 
Kaçakçılıkla mücadele için kurulan özel timin zamanla organize bir suç örgütüne dönüşmesi üzerine büyük umutlarla kurulan tim daha sonra kapatıldı.