"O general terfi ettirilmesin... " Hantepe baskınında şehit olan Samet Yılmaz'ın ailesi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan bunu istedi. Manisa programı sırasında aile Arınç ile görüştü. Tümgeneral Gürbüz Kaya'nın Hantepe baskınında ihmali olduğu iddiaları ortadayken terfi ettirilmesinin onları yaralayacağını söylediler. Tümgeneral Gürbüz Kaya, hükümetin açığa aldığı üç generalden biri.

Bir anne, bir ağabey... Terör örgütü PKK'nın Hantepe baskınında şehit olan Samet Yılmaz'ın ailesi...

Manisa'da Başbakan Yardımcısı Arınç'ın karşısına çıktılar, tepkilerini "O general terfi ettirilmesin... " sözleriyle dile getirdiler.

Terfi etmesin dedikleri isim ise Yılmaz'ın şehit olduğu o baskında ihmalle suçlanan Tümgeneral Gürbüz Kaya. Aile gösterdikleri tepkinin nedenini CNN TÜRK'e anlattı:

Ağabey Sedat Yılmaz, "Üstü kapanmasın suçlular cezasını çeksin. Önce bu 64 şehidin hakkını versinler ondan sonra terfi istesinler. İhmal olduğu zaten ortada. Bunlar doğruysa komutanların terfi alması bizi üzer" dedi.

Anne Hatice Yılmaz da, "Gözgöre göre bizim çocukları peşkeş çektiler. Önce bizim çocukların hesabını versin. Sonra terfisini istesin. Fidanlar yandı..."

Aslında Kaya'nın ismi son bir kaç aydır Türkiye'nin gündeminde; başka iki general ile birlikte...

Onlar balyoz sanıkları arasında isimleri geçtiği için Yüksek Askeri Şura'da terfi ettirilmeyen, bu kararı yargıya taşıyan 3 general. Hala akıbetleri belli değil. Açığa alındılar ama Askeri Yüksek İdare Mahkemesi terfi ettirilmeme işleminin iptali yönünde karar verdi, Başbakanlık ve Milli Savunma Bakanlığı da geçen hafta bu karara itiraz etti, düzeltme istedi.

Şimdi aynı mahkemenin Daireler Kurulu'ndan karar bekleniyor... (Didem Tümer / CNN TÜRK)