Recai Birgün, Ecevit'ten kendisine kalan evi kiraya vermek isteyince...

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, Ecevit'lerin daha önce oturduğu Oran Sitesi'ndeki evi kiraya vermeye hazırlanan İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün'den, evin tapusunu iade etmesini istedi. Ecevit, "Ecevit'e düşünce ve inanç itibarıyla ters düşen bir kimsenin orada yaşaması bana hoş gelmedi" dedi.

İzmir Bağımsız Milletvekili Birgün'ün, Bülent Ecevit'in kendisine bıraktığı evi kiralamak için ilan vermesi, Rahşan Ecevit tarafından tepkiyle karşılandı. Birgün'ün evi kiralamak istediğini gazetecilerden öğrenen Rahşan Ecevit, önce habere inanmak istemedi. Bunu doğal karşılamadığını kaydeden Ecevit, evin Recai Birgün'e bırakılmasının Bülent Ecevit'in vasiyeti olmadığını öne sürdü. Rahşan Ecevit, "Eşimi kaybettikten sonra geldi, 'orası boş duruyor, ben oturabilir miyim' dedi. Ben de 'tabi, oturabilirsiniz' dedim. Bir süre sonra düşündüm ki madem o oturuyor, onun olsun dedim ve evi ona bağışladım" diye konuştu. Evin kendi üzerine olan tapusunu Birgün'ün üzerine geçirdiğini kaydeden Ecevit, daha sonra Recai Birgün'ün inançlarında, düşüncelerinde değişiklik olduğunu, milletvekili seçildikten sonra Ecevit'in inançlarından uzaklaştığını ve biraz ilkesiz ve tutarsız bir kişi haline dönüştüğünü ifade etti. Birgün'ün Meclis'teki tavırlarının kendisini çok üzdüğünü anlatan Ecevit, "Eğer o evi kiraya veriyorsa benim için çok üzücü. O evde eşimin hatıraları var. Yerde ayak izleri, duvarda el izleri var. Onun ruhu var. Yabancıların orada oturması düşüncesi beni çok rahatsız etti" şeklinde konuştu.

Ecevit, Birgün'ün o evi bırakması gerektiğini belirterek, "Ben ona tapusunu vermiştim. O tapunun iade edilmesi en doğrusudur diye düşünüyorum" dedi. Tapuyu kendisinin Recai Birgün'den istemeyeceğini kaydeden Ecevit, bu talebini basın aracılığıyla ilettiğini söyledi. Birgün'le uzun süredir görüşmediklerini kaydeden Ecevit, "Verirse iyi olur" dedi. Şu anda oturduğu evi müze yapmayı düşündüğünü, ayrıca bir vakıf kurmayı planladığını anlatan Rahşan Ecevit, Birgün'ün iade etmesi halinde vakfın adresinin o ev olabileceğini kaydetti. Ecevit, "Ecevit'e düşünce ve inanç itibarıyla ters düşen bir kimsenin orada yaşaması bana hoş gelmedi. O bakımdan evi iade ederse sevinirim" şeklinde konuştu.

BİRGÜN: "EN DOĞAL HAKKIM"
Recai Birgün ise Ecevit'in kendisine bıraktığı evi kiraya verme kararının en doğal hakkı olduğunu belirterek, "Bu adımı atarken de asla bana verilen emanete saygısızlık etmiş değilim" dedi.

Birgün, geçen sene banka kredisiyle daha büyük bir ev aldığını ve orada yaşamaya başladığını söyledi. 5-6 aydır Ecevit'in kendisine bıraktığı evin boş olduğunu kaydeden Birgün, "Boş durduğu sürece, kullanılmadığı sürece daha harap hale geliyor. Eve girdiğiniz zaman hoş bir görüntü olmuyor. Burada birilerinin yaşaması bence daha uygun. Bu nedenle iki üç gün önce bir şirketle anlaşarak evi kiralığa çıkardım. Ama henüz kiraya vermedim" diye konuştu.