Hakan'dan çarpıcı açıklamalar

Hakan Şükür, siyasi görüşü nedeniyle G.Saray"dan gönderildiğini ima etti:

“Birebir yaşadığım çok şey oldu.. G.Saray"dan beni gönderirken gözümün içine bakarak sarf ettikleri sözleri unutamam..”

“Maruz kaldığım o muamelenin hesabı görülmeli.. Ben de dinlendim, belki takip bile edildim.. Sporda da bir Ergenekon var..”

“Ersun Yanal, onu görüp ayağımı düzeltmedim diye beni Milli Takım"a almadıysa beni değil, esas onu sorgulamak gerekir..”

BLOOMBERG TV"de Gülin Yıldırımkaya"ya konuşan Hakan Şükür, Ersun Yanal"ın kendisini Milli Takım"a almaması ve Ergenekon"la ilgili birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı:

YANAL VAKASI

“EĞER Milli Takım"da olmanızı istemiyorlarsa, çeşitli ilişkileri farklı diye düşünüyorlarsa, Ersun Yanal ve onun gibi antrenörler, medyaya istediklerini yazdırabilirler. Futbol hayatım boyunca hiçbir antrenöre saygısızlık yapmadım. Beni yakından tanıyanlar çok iyi bilirler. Ersun Yanal"ın bana yaptığı saygısızlıktı. Hiçbir sebep sunamadı.”

“BİR tek Trabzon"daki Milli Takım kampında bir olay yaşadık.. Yanımdaki şahidim de Rüştü"dür. Gecenin saat 02.00"sinde biz otel odamızın kapısını açık tutarız ve çok serbest bir şekilde yaşarız hayatımızı. Herkes girebilsin diye. Ersun Yanal odamıza girdi. Ben de oyundan çıkmıştım o maçta. Ayağımda bir sakatlık vardı. Ona buz yapıyordum. Buzu da ayağıma bağlamak yerine altına koymuşlardı, ben de ayağımı buzun üzerine uzatmıştım. Ayağımda 20 dakika kadar buz kalması gerekiyor. Yanal odama geldi. Üzerimizdeki kıyafetler rahat, biz de çok rahat bir pozisyondayız.”

“BUNU bile bahane ettiler.. Ki, o odada yaşanan bir şeyi ben veya Rüştü"nün dışarıya söyleme ihtimali olmadığına göre, sayın hocam bunu duyurdu herhalde.. Bu bir saygısızlık değildir. Orası benim odam, saat gecenin 02.00"si. Benim odama hocam gelmiş, ayağımda buz var, hatta tek ayağım yatağın dışındaydı, onu indirip oturmak durumundaydım. Öyle de yaparım kim olursa olsun. Sevmesem bile ki, o dönem aramızda müthiş bir birliktelik vardı. ”Hakan"ı mumyalamamız lazım. O bırakana kadar oynatmam lazım“ diyen bir insandı kendisi. Eğer koca bir ülkenin Milli Takım"ının bana en çok ihtiyaç duyduğu dönemde bu olaya dayanarak beni kadroya hiç almadıysa Yanal"ın sorgulanması lazım, benim değil.. Ama maalesef bazı insanlar böyle devrimler yaparak, yapılamayanları yaparak kendilerini yücelteceğini zannederler. Ama olmuyor işte.. Şu andaki durumları da ortada zaten..”

ERGENEKON VAKASI

“ERGENEKON"LA ilgili bir sürü bant kaydı dinliyoruz. Bence sporda da bir Ergenekon var. Bunlarla ilgili önemli doneler ve kayıtlar çıkabilir. Kimin, nereden, ne şekilde uzaklaştırıldığının; nelere maruz kaldığımızın hesabı öteki tarafta mutlaka verilir.. Ama öteki tarafa bırakmadan bu dünyada da olur.. Hepimizin telefonları dinleniyor olabilir.. Düzgün bir duruşunuz ve yaşam biçiminiz varsa o telefon dinlenmesi sizi rahatsız etmez, beni etmiyor. Geçmişte telefonumun dinlendiğini söyleyen bir milletvekili oldu mesela..”

“YAŞADIĞIM çok şey var. Birebir yaşadığım ama ispat edemeyeceğim.. Gözümün içine baka baka söylendi bazı sözler. Ama çıkıp Taksim Meydanı"nda bağırsanız, herkesin size deli diyeceği bir ortamda bunları söyleyemiyorsunuz. Bu arada da çok acı çektim, evimin üst katına çıkıp ağladım. "Çocuklarım görmesin, etkilenmesin" dedim. Her gün belki telefonlarım dinleniyor, takip ediliyorum, bilmiyorum.”

Ay-yıldızlı formaya dönüşü Terim"le oldu

Türkiye Ligi"nde 249, Milli forma altında ise 51 gol atan Hakan Şükür, bu iki alanda da rekoru elinde bulunduruyor.

Vatan