İzmir'de, Soma'daki maden faciasını protesto için düzenlenen eyleme katılıp, taş attığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınmak istenen 13 yaşındaki A.K. ile kendi gibi yaşları küçük 2 arkadaşı, Çeşme İlçesi'nde bisiklet hırsızlığı yaptıkları iddiasıyla yakalandı.

Çalıntı bisikletlerin sahiplerinin şikayetçi olduğu 3 çocuk, savcılık tarafından serbest bırakıldı. Çocuklardan yaşı 12'den küçük olan M.A. devlet korumasına alındı. A.K. ile M.A.'nın ailelerinin bir süre önce polise kayıp başvurusunda bulundukları kaydedildi.

Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen ve 301 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından, protesto gösteri yapan grubun içinde bulunup polise taş attığı gerekçesiyle geçen 17 Mayıs'ta gözaltına alınmak istenen A.K., bu kez de Çeşme İlçesi'nde ortaya çıktı. Çeşme İlçesi Dalyan Mahallesi 4000 Sokak'ta dün bisiklet hırsızlığı yapıldığı yönünde ihbar alan polis, çalışma başlattı. Bölgeye sevk edilen polis, üç çocuğu çalıntı bisikletlerle yakaladı. Çocuk Büro Amirliği ekiplerine teslim edilen çocukların, aileleri tarafından bir süre önce kayıp başvurusu yapılan A.K. ile M.A. ve arkadaşları Ü.C.K. olduğu tespit edildi. Bisiklet sahiplerinin şikayetçi olduğu üç çocuk savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Ancak çocuklardan yaşı 12'den küçük olan M.A.'nın devlet korumasına alınmasına karar verildi. Diğer iki çocuk ise ailelerine teslim edildi.