Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı'nın da aralarında olduğu 15 komutanın tutuklandığı 2. Balyoz davasının fitilini ateşleyen mailin atıldığı çay bahçesinde şaşkınlık hakim. AKŞAM İstanbul Hasköy'deki o çay bahçesini buldu...
 
POLİS GELİNCE ÇOK TEDİRGİN OLDUK
 
Eskişehir'de Albay Hakan Büyük'ün evinde bulunan belgeler, 28 sanıklı 2. Balyoz iddianamesine temel oldu. Soruşturma kapsamında 15 isim tutuklandı, son olarak 7'si general 8 muvazzaf hakkında yakalama emri çıktı. O soruşturmayı başlatan ihbar mailinin bir çay bahçesinden atıldığı bilgisi iddianamede yer aldı. Hasköy Spor Kübü Tesisleri Çay Bahçesi'nin sahibi ve çalışanları yaşananlar nedeniyle şaşkınlık yaşıyor. İşletme sahibi Davut Gelişli (57) ile ortağı Barış Demirol polis ekipleri gelip sorular sorunca çok tedirgin olduklarını ancak gerçek anlaşıldığı için rahatladıklarını söylüyor.
 
YETERLİ BİLGİMİZ YOKTU Kİ
 
Mailin atıldığı IP numarasının bağlı olduğu hat çalışanlardan Savaş Kumanlı'nın adına kayıtlı. 
 
Davut Gelişli şöyle konuştu: Müşterilerimiz daha çok öğretmen, üniversite öğrencileri, eczacı, emniyet görevlileri ve yakın olduğu için askerlik şubesi personeli.  10 yıldır hizmet veriyoruz, 2 yıldır internet imkanı da sağlıyoruz. IP numaramız sabit olmadığı için her gün değişik IP numaraları üretiyor. Bu konuda yeterli bilgimiz yoktu. Emniyet mensupları gelince haberimiz oldu. Müşterilere hangi siteye bağlanıyorsun diye sorulmaz ki.
 
ÖNEMİNİ BASINDAN ÖĞRENDİK
 
İddianamede, ihbarcının kimliğinin kamera kaydığı olmadığı için belirlenemediği belirtilmişti.
 
Gelişli, 'Polis ifademize başvurunca hemen kamera sistemi döşettik, IP sabitlemek için başvurduk. Kameralar devrede' diye konuştu. Ortağı Barış Demirol ise 'O gün dışarıdaydım.
 
Polis gelmiş. Bir çalışanımıza sorular sordular. Olayın bizimle alakası olmadığı kanaatine vardılar. Atılan mailin böylesine önemli olduğunu biz daha sonra basından öğrendik' diye konuştu.
akşam