Balyoz darbe planı davasında tutuklu bulunan muvazzaf subaylar için Kara Kuvvetleri Komutanı (KKK) Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’nun devreye girerek toplantı yaptığı iddialarına yanıt veren Genelkurmay Başkanlığı, toplantının Genelkurmay Başkanı’nın talimatıyla yapıldığını, kurumsal görüş bildirmeye hazırlık amaçlı teknik seviyede bir faaliyet olduğunu bildirdi. 
 
Bazı gazetelerde dün yer alan haberlerde çeşitli davalardan tutuklu bulunan yüksek rütbeli subayları kurtarmak için KKK Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’nun harekete geçtiği öne sürülmüştü. Haberlere göre Genelkurmay Adli Müşa-virliği’nde, Hasdal Cezaevi’nde tutuklu bulunan muvazzaf subayların serbest bırakılmasını sağlayacak hukuki düzenlemeler için 19 Ağustos’ta bir çalıştay gerçekleştirildi. Toplantıda Balyoz ve diğer davalardan tutukluların tahliye edilmesi için Ceza Muhakemeleri Kanunu’nun (CMK) hangi maddelerinde değişiklik yapılması gerektiği ele alındı. Toplantıda ilk yol olarak, tutukluluk sürelerinin kısaltılması teklif edildi. Toplantıda benimsenen ikinci yol ise hükümete özel yetkili savcılıkların kaldırılması yönünde baskı yapılması oldu. 
 
Bu haberler üzerine Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, bahse konu toplantının, Genelkurmay Başkanı’nın talimatıyla icra edildiği vurgulandı ve şöyle denildi: “Bu toplantıda, yeni yasama döneminde CMK ve askeri hukuki mevzuatta yapılması düşünülen yeni düzenlemelerin neler olabileceği üzerinde değerlendirmeler yapılmıştır. Bu çalışma, kurumsal görüş bildirmeye hazırlık amaçlı, teknik seviyede bir faaliyettir. Bu nedenle, toplantıya, yazılarda belirtilen anlamı yüklemek yanlıştır.”