CHP'nin salı günü yapılan grup toplantısında dağıtılan bir bildiri medyanın gündemine oturdu. Kılıçdaroğlu'na "Ya yeni Anayasa Masası'nı, ya da CHP'yi terk et' çağrısını yapan bildiriyi dağıtan gruptaki kişiyi ortaya çıktı.

CHP SALONUNDA ESRARENGİZ BİLDİRİ haberi için tıklayınız

CHP'nin TBMM'de salı günü yapılan grup toplantısında dağıtılan bir bildiri medyada geniş yer buldu. "Kılıçdaroğlu, ya yeni Anayasa masasını ya da Atatürk'ün partisini terk et" yazılı bildiriyi dağıtan kişi ya da kişilerin kim olduğu ise merak konusu oldu. Haber merkezimiz bildirinin kaleme alınması ve dağıtılmasında aktif rol alan Neriman Fidan'a ulaştı. Fidan, "O bildiriyi bir grup arkadaş kaleme aldık. Medyanın dediği gibi (esrarengiz bildiri) değil. Zaten izin alarak dağıttık, görüşlerimizi paylaştık' dedi.

TBMM'de dağıtılan bildiri hakkında gercekgundem.com 'a bilgi veren CHP İzmir Üyesi Neriman Fidan, "Bildiri genel başkanın önüne nasıl gitti bilmiyorum. Sanırım bir parti yetkisili (bilgi notu) olarak kendisiyle paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun masasına bildiriyi biz koymadık' dedi. Yeni Anayasa'ya ilişkin olarak CHP'nin nasıl bir tutum alması gerektiğini yazılı bir hale getirdiklerini söyleyen Neriman Fidan, şöyle konuştu: "Biz Yeni Anayasa'nın yapılmasına karşıyız. Bu Yeni Anayasa değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin iradesini yok etme belgesidir" dedi.

Dört sayfalık bildirinin daha önce CHP İzmir İl Kongresi'nde dağıtıldığını da belirten Fidan, "Yeni haline bazı eklemeler yaptık. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin son genel kurulunda konuşan Başkan Tansel Çölaşan'ın tespitlerine de yer verdik" ifadesini kullandı.