Mersinli ressam Ahmet Yeşil'in (57) tablosu artık Buckingham Sarayı'nın duvarlarını süslüyor...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Hanım'ın İngiltere ziyareti günlerce konuşuldu. Gül çifti, o ziyarette Kraliçe II. Elizabeth'e, el dokuması ipek Hereke halısı ile çatma kadife, eşi Edinburgh Dükü Philip'e ise yağlı boya tablo ve altın- cıva karışımı işlemeli tombak tabak hediye etti. O tabloyu çizen ressam ise Mersin'de yaşayan Ahmet Yeşil... 

18 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu yürüme yetisini kaybeden ressam Yeşil, eserleri dünya çapında ilgi çeken bir isim. 

HAYRÜNNİSA HANIM 2 TANE ALDI: Yeşil şunları söyledi: 'Tablomun 
Cumhurbaşkanı tarafından Kraliyet ailesine hediye edildiğini duyunca müthiş heyecan duydum. Bizim için her sanat eseri bir çocuk gibidir. Çocuğum büyüyüp çok önemli bir yere gelmiş oldu. 

Cumhurbaşkanımız Mersin'i ziyaret ettiğinde iki tablom kendilerine hediye edildi. Daha sonra Hayrünnisa Hanım İstanbul ve Ankara'dan 'Görsel Dokunuşlar' ile 'Tutulmalar' adlı iki tablomu daha almış. Kendilerinde dört tablom vardı'.

Gül çiftinin, saraya 'Tutulmalar' adlı eseri hediye ettiği öğrenildi. Öğretmenler Köşk'te
CUMHURBAŞKANI Gül, dün Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve 81 ilden gelen öğretmenleri öğle yemeğinde kabul etti. Öğretmenlerle her yıl Atatürk'ün başöğretmenliği kabul edişinin yıldönümünde bir araya geldiğini anımsatan Gül, depremde can veren 75 öğretmen nedeniyle bu 24 Kasım'ın buruk geçtiğini söyledi. Gül, 'Öğretmenlik insan yetiştirme sanatıdır' dedi.

 
akşam