F.Bahçe, G.Saray"ın da peşinden koştuğu Emre"yi renklerine bağladı

F.Bahçe, transferin ilk bombasını patlattı... Newcastle ile bonservis için 6.5 milyon Euro"ya el sıkışan Kanarya, Emre"ye 3 yıl için 11.2 milyon Euro ödeyecek

ELİNDEKİ yabancılara talip çıkmaması nedeniyle kontenjan sıkıntısı yaşayan ve yabancı transferinde istediği hamleleri henüz gerçekleştiremeyen F.Bahçe, orta sahadaki boşluğu yerli bir oyuncuyla doldurmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı ve Newcastle United"ın satış listesine koyduğu Emre Belözoğlu ile dün anlaşma sağladı.. Geçen sezon sakatlıklar ve formsuzluk nedeniyle sadece 8 maçta forma giyebilen Emre, bugüne kadar Türkiye"ye gelme konusunda hep olumsuz konuşmuş ve kariyerini Avrupa"da sürdüreceğini söylemişti.. Ancak, günlerdir söylenti olarak kulak kulağa dolaşan ve yalanlanan gelişmeler, artık resmileşti..

İŞTE FENER"İN STRATEJİSİ

TRANSFERİN detaylarını aktarmadan önce F.Bahçe"nin transfer stratejisine göz atalım: Sarı-lacivertliler öncelikle forvet ve orta saha için birer yıldız oyuncu almak istiyor.. Ancak kadroda şu anda 8 yabancı var ve bunlardan talip çıkarsa Kezman, Maldonado ve Appiah"ın gitmesi planlanıyordu.. Zico"nun kalması halinde Maldonado"yu da takımda tutmak istemesi yönetimin elini kolunu iyice bağladı.. Appiah"ın gitmesi kesin gözükürken, 8.3 milyon Euro"ya alınan Kezman"a ise aynı şartlarda talip çıkması zor gözüküyor.. Bu sıkışıklık F.Bahçe"nin yerli yıldızlara yönelmesine sebep oldu.. Önce Kayserisporlu Mehmet Topuz için nabız yoklandı ama Kayserispor kapıyı 10 milyon Euro gibi astronomik bir fiyattan açınca F.Bahçe frene bastı

EMRE SEZGİN"İ ARADI

GELELİM yılın transfer öyküsüne: Newcastle"da oynama umudunu kaybeden Emre, 1 hafta önce F.Bahçeliler"den ilk teklifi aldı.. Asbaşkan Mahmut Uslu"nun "çok gizli" yürüttüğü operasyonda önce Emre ile rakamda anlaşıldı.. Newcastle"dan yılda 2.5 milyon Euro alan Belözoğlu"na F.Bahçe senede 3.5 milyon Euro ve 3 yıllık mukavele teklif etti.. Emre Belözoğlu bu teklifi alır almaz, G.Saray"a ayıp etmemek için sarı-kırmızılı kulüpten Adnan Sezgin"i haberdar etti.. Emre"nin “F.Bahçe müthiş bir teklif yaptı.. Eğer G.Saray olarak benimle ilgili bir transfer girişimi yapacaksanız haberiniz olsun” demesi üzerine G.Saraylılar seferberlik ilân etti..

BONSERVİS 6.5 MİLYON E

FUTBOL Şubesi Sorumlusu Haldun Üstünel ile Adnan Sezgin, Emre"ye “Sakın F.Bahçe"ye imza atma, mutlaka bizi bekle” demesine karşın son 1 haftada bir türlü F.Bahçe"yi geçecek bir teklif yapamadı.. Emre beklemekten sıkılırken, sarı-lacivertliler dün İngiliz kulübü Newcastle ile masaya oturdu.. 28 yaşındaki futbolcumuzu 5 milyon Euro"ya satışa çıkaran İngilizler, devreye G.Saray"ın da girmesi sonucunda rakamı 6.5 milyon Euro"ya kadar yükseltti.. Dün F.Bahçe ile Newcastle bu fiyata el sıkışınca Emre de "tamam" dedi, 3 yıl forma giyeceği takımı seçmiş oldu..

"KANOUTE"Yİ ALACAKLAR

G.SARAY Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin"in Emre transferi için 2 günlüğüne İngiltere"ye gidip Newcastle ile anlaşma zemini aradığı, ancak anlaşma sağlanamaması üzerine önceki gün havlu atıp Türkiye"ye döndüğü bildirildi.. Emre"nin transfer edildiği haberi Milli Takım kampında da heyecan yaratırken, tecrübeli futbolcunun F.Bahçeli Semih"e de “Ben geliyorum, Nihat"ı da transfer etmek istiyorlar.. Sevilla"dan Kanoute"yi de alacaklar.. Sakın F.Bahçe"den ayrılma, beraber oynayalım” dediği öğrenildi.. F.Bahçe, Emre"yi transfer ettikten sonra forvet dışında, yabancı kaleci alma fırsatını da yakaladı. Appiah ile birlikte Mateja Kezman da satılırsa, boşalacak kontenjan PSV kaleci Gomes için kullanılacak.

VE EMRE KONUŞTU:

Galatasaray'da yetişen ve sarı kırmızılı takımla büyük zaferlere imza atan Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'ye transferini doğruladı. Lig TV Muhabiri Bahri Havadır'a konuşan Emre, bu transferden dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. "Fenerbahçe beni uzun süreden beri istiyordu. Ben de Türkiye'ye dönmeye karar verdim." diyen Emre, artık geri dönüşün olmadığını da sözlerine ekledi.

FENERBAHÇE KULÜBÜNDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Belözoğlu'nun kulübüyle anlaşıldı

Kulübümüz Newcastle United forması giyen Milli Futbolcu Emre Belözoğlu'nun bonservisi konusunda İngiliz kulübüyle anlaşmaya varmıştır. Emre Belözoğlu transferi için milli futbolcunun menajeri Ahmet Bulut İle görüşmeler başlatılmıştır.

Spor kamuoyuna duyurulur
Fenerbahçe Spor Kulübü...