Van'da deprem bölgesinde göremediğimiz BDP'yi terörist cenazelerinde görüyoruz. Dağdan emir alıp Meclis'ten çekilmeyi düşünenler kalsa ne olur, çekilse ne olur?

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki temsilciliklerimize yapılan saldırılar, anamuhalefet partisi, BDP ve Van'daki deprem konusunda önemli mesajlar verdi. Başbakan Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

Van'da deprem bölgesinde göremediğimiz BDP'yi terörist cenazelerinde görüyoruz. Terörle aralarına mesafe koymak şöyle dursun, teröre aleni destek veren tutum içine girdiler. O kadar ki aileler yeter artık dediği halde, BDP acılı ailelerine dahi baskı uyguluyor. 14-15 yaşında çocuklar kaçırılıyor. Birer ölüm makinesi olarak intihara yollanıyor. Terör örgütünün her insanlık dışı eyleminde sıçrayan kan, teröristler kadar artık BDP'nin de eline yüzüne bulaşıyor. BDP'ye bir kez daha çağrı yapıyorum terör örgütüne artık mesafe koyun. Onun vesayetinden çıkın.

YÜREKLİ ANALARDAN DERS ALIN

Bu bir bumerang gibi yarın sizi de bulabilir. Kendi ayaklarınız üzerinde, kendi hür iradenizle siyaset üretin. Eğer kendinizde bu iradeyi göremiyorsanız, Diyarbakır'da terör örgütüne isyan eden o yürekli anne babalardan biraz ders alın. Eğer isyan edemiyorsanız, gidin Doğu'da Güneydoğu'da yeter artık diyen, benim adıma öldürme diyen Kürt kardeşlerimden kahramanlık öğrenin. Cesaretiniz varsa, terör örgütüne ufak bir eleştiri getirin. Terör örgütü mensubu 5 kadın militan örgütten kaçarken yakalanıyor. Bu 5 kadına günlerce işkence yapılıyor ve 5'i de öldürülüyor. Onlarla birlikte kaçan İranlı bir kadının itirafıyla bu katliam bir sene sonra ortaya çıkıyor. BDP'liler insanlık adına, barış adına, demokrasi adına bunu sorgulamak yerine, adeta bu cinayetin üzerini örtmek amacıyla kalkıp o kadınların ailelerine taziyeye gidiyor. Yahu nasıl baktınız o annelerin yüzüne, gözüne? Hangi yüzle taziyeye gittiniz? Örgütün yalanını onlara nasıl izah ettiniz?Kendi hür iradenizle siyaset yapamayacak kadar korkak mısınız?

NEREYE GİDECEĞİNİZİN HESABINI YAPIN

(BDP'yi kastederek) Dağdan emir alıp Meclis'ten çekilmeyi düşünenler kalsalar ne olur? Çekilseler ne olur? Onlar olmasa da Meclis çalışmaya devam eder. Siz buradan gittiğiniz zaman, nereye gideceğinizin hesabını yapın. Neymiş? Diyarbakır'da parlamentoları varmış, böyle saçmalık olur mu? Şunu iyi bilmeniz lazım. Bu ülkede bizler sizlere asla böyle bir yapılanmanın müsaadesini vermeyiz. Nerede bir illegal yapılanma varsa onun üzerine kesinlikle gideriz.

KCK operasyonları için dediklerimden rahatsız olmuşlar. Ne diyecektim? İyi mi yaptınız diyecektim? Siz bu iktidarı devletin içinde bir devlet yapılanmasını öveceksiniz, alkışlayacaksınız? Niçin hükümet niçin devlet çözüm üretmiyor diye bizleri eleştireceksiniz. Biz devletin içinde devlet yapılanmasını ortaya koyarsak rahatsız olacaksınız.

TARİHİMİZDE GÖRÜLMEDİ

Van depremi sonrası tarihimizde görülmemiş bir müdahale gerçekleşti. Vanlı kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını hissettirmek için büyük çaba içerisindeyiz. Kamu misafirhanelerini depremzedelere açtık. Elektrik, vergi borçlarını erteledik. Çiftçilerin kredi borçları bir yıl boyunca faizsiz ertelendi. Depremde hayatını kaybeden 66 öğretmenimizin ailelerine aylık bağlamayı mümkün hale getiriyoruz.

Cevabını alırsın

Suriye ile ilgili olarak önemli gelişmeler oldu. Arap Ligi 16 Ekim'deki toplantısında Suriye'den bazı şartların karşılanması istemiş, Suriye yönetimi de bunu kabul etmişti. Arap Ligi'ne adım atacağı sözünü veren Esad yönetimi, bize yaptığı gibi samimiyetsiz davrandı, kan akıtmaya devam etti. 12 Kasım'da Kahire toplantısında Arap Ligi Suriye'nin bu güven vermeyen tavrını değerlendirdi ve kararlarını duyurdu. Arap Ligi şartlar yerine getirilene kadar Suriye'nin toplantılara ve çalışmalara katılmasının askıya alındığını duyurdu. Suriye yönetimi en son Arap Ligi'ne karşı sergilediği tavrı düzeltmek yerine şiddetin boyutunu ülkesindeki yabancı temsilciliklere yöneltmek gibi bir yanlışın içine girdi. Türkiye'nin temsilcilikleri bu saldırılarda hedef alındı. Biz öncelikle bu saldırıları şiddetle kınadık, diplomatik temsilciliklerin güvenliği için derhal çağrıda bulunduk. Suriye'ye bir nota tevdii edildi. Şam Büyükelçiliği'nde görevli personelin bir kısmı ile ailelerini tahliye ettik. Tabi bizi asıl üzen nokta, Lazkiye'de bazı kendini bilmezler tarafından, Türkiye bayrağına yönelik yapılan çirkin saldırı girişimi olmuştur.

MAZLUMUN KANIYLA GELECEK OLMAZ

Şunu buradan Esad yönetimine açık açık ifade ediyorum. Tarih boyunca, ay yıldızlı Türk bayrağına uzanan her el cevabını almıştır, alacaktır. Ben şuna da çok eminim. Türk bayrağı milletimiz için olduğu kadar Suriye'nin kardeş halkı için de en az o kadar aziz ve kutsaldır. Bu şu andaki yönetim için bir anlam ifade etmeyebilir ama ben inanıyorum ki gerçek manada Türkiye'yi kardeş bilen Suriye halkı yönetimle aynı şeyleri paylaşmıyor. Suriye'deki bir avuç kendini bilmezin, alçağın, kışkırtmalar neticesinde ortaya koyduğu bir eylemdir. Esad yönetimine bir kez de buradan sesleniyorum. Türkiye temsilciliklerine ve Türk bayrağına yönelik saygısızlığı tekrar kınıyoruz. Sorumluların derhal son bulunmasını bekliyoruz. Cezaevlerinde yüzlerce tutuklu bulunan Beşşar, sen Türk bayrağına saldıranları da bulup gereken cezayı vermek durumundasın. Zulüm ile abat olunmaz. Mazlumun kanı üzerine gelecek inşa edilmez, aksi takdirde tarih kanla beslenen liderler olarak anar. Sen de Esad, şu anda o sayfayı açamaya doğru gidiyorsun.

Toplama kampını siz çok iyi bilirsiniz

Her konuda olduğu gibi Suriye'de de CHP'nin kafa karışıklığı yaşadığını görüyoruz. Suriye muhalefetinin faaliyetlerini terörist faaliyet olarak nitelediler. Şam'a giden CHP heyeti Suriye'de bir sorun yok demişti. CHP, Esad'ın ağır hakaretlerini iç politika malzemesi yaptı. Buna tezgâha gelmek denir. Biz bu yüzden ana muhalefetin başında ciddi bir genel başkan göremiyoruz. Silivri Cezaevi'ni toplama kampı olarak ilan eden Kılıçdaroğlu, toplama kampının ne demek olduğunu siz çok iyi bilirsiniz. CHP zihniyeti, eğer toplama kampı oluşturmak varsa, bu ülkenin tarihinde bunu çok iyi yapmışlardır. Kılıçdaroğlu dedelerin de toplama kamplarını çok iyi bilir.

MECLİS'İ TERÖRİZE EDİYORSUNUZ

Suç örgütlerine avukatlık yapan, üye olmak için can atan CHP, Meclis'i de terörize etmekten kaçınmıyor. Çıkıyor Meclis kürsüsünü adeta işgal (Kamer Genç) ediyor. Tabiî ki idare amiri de (Salim Uslu) görevinin gereğini yapıyor. Ve çıkıyor bu genel başkan, milletvekilimizin geçmişteki sendikalarından bahsediyor. 'Mercedes'e biniyor' diyor. Geçen dönem parlamentoda senin Türkiye'nin en büyük sendikasının başkanı (Bayram Meral) üyendi. Onun nelere sahip olduğunu işçi dünyası çok iyi bilir. Ana muhalefetin genel başkanı hakaret etmeyi bıraksın, genel kurulu terörize eden partisi içindeki küfürbazlara, ahlak dersi versin.