Kapı kırılıp 3 kardeşe ulaşıldıktan sonra çalıştığı yerden polis tarafından alınarak eve getirilen anne 43 yaşındaki Selma T., “Kocam çocuklarım özürlü diye bizden ayrıldı. Onların geçimi için çalışmak zorundayım. Çocukları bırakacağım kimse yok, kilitlemeye mecburum” dedi.


Hepsi zihinsel engelli olan 22 yaşındaki Fulya, 15 yaşındaki Sinem ve 11 yaşındaki Sezgi Serin kardeşlerin mutfak camını kırması ve sürekli bağırmaları üzerine komşuları, 3 çocuğun içeride mahsur kaldığı yönünde polise bilgi verdi. Olay yerine giden polis, kimseye ulaşamayınca çilingir çağırdı. Ancak çilingir de açamayınca kapıyı kırarak içeri girdi. İçeri girdiğinde Sezgi"yi oyuncaklarıyla oynarken, Sinem"i de kapının yanında beklerken bulan polis, ikisini olay yerine gelen ambulansa indirdi. Hastalığı ağır olan Fulya, kendisini ikna etmek için çalışan polislere bağırıp, oturduğu yerden kalkmamakta ısrar etti. Polisler daha sonra küçük kardeşi Sezgi"yi ablasını ikna etmek için çağırdı ama, Fulya kardeşine de saldırdı. Polis, komşularından çocukların annesi Selma T."ın çalıştığı işyerinin adresini öğrenerek, anneyi almak için ekip gönderdi. Sürekli bağıran Fulya, annesi gelene kadar evden çıkartılmayarak bekletildi.

ANNE GETİRİLDİ

Adana Havalimanı"nda bir kafede çalışan anne T., polis tarafından eve getirildi. Duygusal anlar yaşayan ve çocuklarına bakmak için çalışmak zorunda olduğunu belirten anne büyük kızı Fulya"yı ikna ederek ambulansa getirdi. Gözyaşlarını tutamayan T. hiçbir engeli bulunmayan 25 yaşındaki oğlu Yusuf S."in yeni askerden geldiğini ve Antalya"ya çalışmaya gittiğini söyledi. 1981 yılında Ahmet S. ile evlendiğini zengin olan kocasının evlendikten sonra engelli çocuklarının olmasıyla birlikte hayata küstüğünü ve çok fazla içki içmeye başladığını anlatan T., 5 yıl önce boşandıklarını söyledi. Engelli çocuk dünyaya getirdiği için eşinin sürekli kendini aşağıladığını ileri süren T., “Ben bu hakaretlere daha fazla dayanamayarak 5 yıl önce eşimden boşandım. 3 engelli çocuğumla birlikte hayata tutunmaya çalışıyorum. Eşim beni bırakıp gitti. Bana kimse yardım etmiyor. Çocukları rehabilitasyon merkezine okula götürdüm fakat memnun kalmadım. Çocuklar için engelli maaşı başvurusunda da bulundum, henüz yanıt alamadım. Kimsemiz yok. Kocam Ahmet S., çocuklarım özürlü olduğu için bizi terk etti. 2001 yılında boşandık. Burası kocamın ailesinin evi ve satılıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çocuklarımın geçimi için çalışmam gerek” diye konuştu.
Çocuklar sağlık kontrolünden geçirilmek için hastaneye götürülürken, anne T. hakkında soruşturma başlatıldı.