Kore gazisi Sadık Siğinç yaşamını yitirdi. Kızı Güldal, babasına duygusal bir ilanla veda etti.

ANTALYA"da yayımlanan aktüalite ve magazin dergisi Incity"in sahibi 36 yaşındaki Güldal Siğinç"in Kore gazisi olan babası Sadık Siğinç 79 yaşında yaşamını yitirdi. Siğinç"in ilginç yaşam öyküsü, kızının gazetelere verdiği ilanla ortaya çıktı. İşte o ilan:

“Sadık Çavuş"un hikayesi...

Yıl 1950. Sadık Çavuş genç, yağız delikanlı. Yarine, "Allaısmarladık" bile diyemeden; gözleriyle onu önce kendine, sonra Allah"a emanet ederek yürüdü gitti.

Öyleydi onların oralarda, ayıp olurdu. Öpemezlerdi birbirlerini, sarılamazlardı doyasıya. Önce İzmir"e, sonra gemilerle Akdeniz"e yola çıktılar. Suveyş Kanalı"ndan Umman Denizi"ne, oradan Büyük Okyanus"tan Hint Okyanusu"nu aşarak Japon denizlerine geldiler. Muson"da gemilerden inip askeri ciplerle çarpışacakları cepheye götürüldüler.

Sadık Çavuş cephede kocaman yüreğiyle "keşif çavuşu" olarak görev yapar. Yine bir gece keşfe çıktığı sırada pusuya düşer. Arkadaşlarının çoğu bu pusuda ölür. Sadık Çavuş da bacağından ve göğsünden yara alır. Tokyo Hastanesi"nde 28 gün yatar. Bu arada künyesini savaş cephesinde yitiren Sadık Çavuş"un ailesinin, o dönemdeki tek iletişim aracı olan radyo; Kore"de çarpışarak ölen kahraman askerlerimizin isimlerini söylerken onun da adı geçer. Gencecik, vedalaşamadığı, ona son kez dokunamadığı karısına, dünya o saatten sonra dar gelir. Günlerce ağlar, yas tutar.

Ama tanrı ona malum eder. Rüyalarında, Sadık Çavuş ölmemiştir. Cam bir mekanın içinde öylece yatar durur.

Sonunda da bir deveye biner ve yarine gelir. Rüyaları böyle der güzel Nafiye"nin.

Öyle de olur ve bir zaman sonra çıkar gelir yari ona koşarak. 2.5 yılın sonunda, dünyalar Nafiye"nin olur. Sevincinden kime ne müjde hediyesi vereceğini şaşırır.

NATO, BM şeref madalyaları ile onurlandırılır Sadık Çavuş. Ve madalyalarını yıllarca büyük bir onur ve gururla taşır, ölen arkadaşlarının adına da.Sadık Çavuş benim babam ve bu Öykü onun yaşamının bir parçası. O yaşam bugün sona erdi. Rahat uyu babacığım, seni çok seviyorum, şimdiden özledim. Güldal Siğinç.”

DHA