Evde yalnız bıraktığı iki küçük çocuğu yanarak öldüğü için ölüme neden olmakla suçlanan anne, yeterince acı çektiği gerekçesiyle ceza almadı..

İstanbul Gültepe'de gündüz vakti çıkan yangında hayatlarını kaybeden bir yaşındaki Başak ile üç yaşındaki Şafak'ın ölümlerinden sorumlu tutulan annenin yargılandığı dava tamamlandı. Mahkeme, "zaten en büyük cezayı çekti" diyerek, 25 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Nimet Aksoy'a ceza vermedi. 22 yaşındaki Nimet Aksoy, 15 Aralık 2005'te kocasından dayak yediği iddiasıyla eşini terk edip, çocuklarını yalnız bırakarak evden çıktı. Ancak daha evi terk ettikten birkaç saat sonra kömür sobasından sıçrayan kıvılcımlarla çıkan yangında iki çocuk hayatını kaybetti. Baba Muammer Aksoy, yangını, ortadan kaybolan eşinin bilinçli olarak çıkardığını ileri sürdü. Anne hakkında "Velayet yükümlülüğündeki iki çocuğunun yanarak ölmelerine sebebiyet vermek" suçundan dava açıldı. Muammer Aksoy'un boşanma davası da açtığı annenin izine, dokuz ay sonra Samsun'da ulaşıldı.

25 YIL HAPSİ İSTENDİ
Eşinin kendisini dövdüğünü ve yangından çok önce evden ayrıldığını ileri süren Aksoy, suçlamaları reddetti. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada önceki gün karar çıktı. 25 yıla kadar hapsi istenen sanık annenin gelmediği duruşmada avukatı Kemal Ağar "Kendisi yeterince acı çekti, beraatını talep ediyorum" dedi. Duruşma sonunda mahkeme heyeti ise anneye "zaten en büyük cezayı çekti" diyerek ceza vermedi. Kararda annenin kişisel ve ailevi durumu bakımından artık bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak mağduriyet yaşadığı ve ceza verilmesine yer olmadığı vurgulandı.

SABAH