Başbakan Erdoğan, 23 Ekim'de Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin yıktığı Van'ın Erciş İlçesi'nde oluşturulan çadırkenti, 12 Kasım günü gezip depremzedelerin sorunlarını dinledi. Erdoğan, Yenişehir çadırkentindeki 62 nolu çadırda yaşayan Güler-Veysel Turalı çiftini ziyaret etti. Ailenin tek çocuğu olan 4 yaşındaki Mesut'u kucağına alarak seven Başbakan, çocuğa 100 lira bayram harçlığı verdi. Başbakanın verdiği 100 lirayı evleri olmadığı için cüzdanında sakladığını ve bu parayı hiçbir zaman harcamayı düşünmediğini söyleyen bir çocuk babası Veysel Turalı, "İşim yok. Çadırda yaşıyor, Kızılay'ın verdiği yemeği yiyoruz.' dedi.
 
HAYAL BİLE EDEMEYECEĞİMİZ OLAY GERÇEKLEŞTİ
 
Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümünden 2009 yılında mezun olduğunu ancak atanamadığı için Erçiş'te günü birlik işlerde çalışarak ailesinin geçimini sağladığını belirten Veysel Turalı, hayal bile edemeyeceğini söylediği başbakanın ziyaretini de şöyle anlattı: Depremden sonra kiralık oturduğumuz ev ağır hasar gördü. Tek sevincim aileme birşey olmaması. Başbakanımızın Erciş'e geldiği gün eşim ben ve çocuğumuz çadırda oturuyorduk. Korumalar gelip 'Müsait misiniz' diye sordu. 
 
Bizde 'evet' dedik. Kısa bir süre sonra hayal bile edemeyeceğimiz olay gerçekleşti ve Başbakan birkaç bakanla birlikte çadıra girdi. Sanki rüyaydı. Oturup sohbet ettik. Sorunlarımızı anlattım. Başbakanımız çadırdan çıkarken ziyareti boyunca hep kucağında oturttuğu oğlum Mesut'a 100 lira verdi. Ben de parayı aldım ve şimdi gözüm gibi bakıyorum. Parayı harcamayı düşünmüyoruz. Çünkü bir daha Başbakan misafir edebilir miyiz? Üniversite bitirdim ama işim yok. İnşallah bu parayı harcayacak kadar zor duruma düşmeyiz."