Sultanhisar İlçesi'nde bu yıl 39'uncusu düzenlenen “39. Uluslararası Sultanhisar Nysa Kültür ve Sanat Festivali” zarafet ve güzellik yarışması ile halk konserinin ardından sona erdi.
Oldukça renkli geçen festival etkinliklerine Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Sultanhisar Belediye Başkanı Fazıl Törün'ün yanı sıra Sultanhisar ilçe halkı ile çevre ilçe ve köylerde yaşayan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Festivalin final gecesinde düzenlenen etkinliklere yaklaşık 10 bin kişi izledi. Antik Kent Nysa Ören Yeri Antik Tiyatro'da düzenlenen zarafet ve güzellik yarışmasına 10 genç kız katıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucu Yağmur Yavuz Nysa güzeli seçilirken, Esra Boyacı ikinci, Sevcan Güner de üçüncü seçildi. Geçen yıl kraliçe seçilen Nazlı Öztürk tacını Yağmur Yavuz' a devretti. Antalyalı olan Nysa güzeli Yağmur Yavuz'un Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Sultanhisar Meslek Yüksekokulu öğrencisi olduğu bildirildi.
Festivalde ayrıca ADÜ Sultanhisar MYO öğrencilerinin değişik şov gösterileri büyük beğeni topladı.
Yarışmaların ardından Şovmen Hakan Doğanay'ın sunuculuğunda pop starlar,Ayşen, Tamer, Aygün, İhsan, Ercan, Mehtap ve Harun konser verdi.