Çağdaş türk resminin büyük ustası ressam Nuri İyem adına 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen "Nuri İyem Resim Ödülü" Resim Yarışması bu yıl altıncı kez düzenleniyor.

İstanbul- Nuri İyem Resim yarışmasına katılım için 18 yaşını doldurmuş, T.C. yurttaşı ressamların; Evin Sanat Galerisi ve www.evin-art.com" dan temin edecekleri katılım formlarını, yapıtlarıyla birlikte 27.05.2011 tarihinden başlamak üzere 29.05.2011 saat 19.00"a kadar Evin Sanat Galerisi"ne teslim etmeleri gerekiyor.

“Nuri İyem Resim Ödülü – 2011” Seçici Kurulu; Prof. Rahmi Aksungur, Prof. Dr. Adem Genç, Prof. Dr. Zeynep İnankur, Ümit İyem, Prof. Dr. Erhan Karaesmen, Yrd. Doç. İrfan Okan, İrfan Önürmen, Prof. Mehmet Özer ve Feyyaz Yaman" dan oluşuyor.

Seçici Kurul tarafından ödüle layık görülen sanatçıya 5.000 Türk Lirası para ödülünün yanısıra “Nuri İyem Resim Ödülü” nü simgeleyen, Prof. Rahmi Aksungur tarafından özel olarak üretilen bronz “Heykel” verilecek. Ayrıca ödül alan sanatçı, Lebriz.com sanatçı katalogları bölümünde iki yıl süreyle online katalog hakkı kazanacak. “Nuri İyem Resim Ödülü”nü alan resim ve Seçici Kurul tarafından sergilenmeye değer bulunan resimler, Evin Sanat Galerisi"nde

21 Haziran 2011 tarihinde düzenlenecek ödül töreninin ardından, 21 Haziran – 5 Temmuz 2011 tarihleri arasında sergilenecek ve hazırlanacak kapsamlı katalogda bir araya getirilecek.