"Üç Maymun"daki tokat sahnesinde ezan sesi kullanan Ceylan: Amacım anneye el kaldırmanın günah olduğunu anlatmaktı
Cannes Film Festivali"nde yönetmen Nuri Bilge Ceylan"a "En İyi Yönetmen Ödülü" kazandıran “Üç Maymun” 45"inci Altın Portakal Film Festivali"nde büyük ilgi gördü.

Gösterimi önceki akşam yapılan filmin basın toplantısına çok sayıda basın mensubu katıldı.

Filmde anneye atılan tokatın gösterildiği sahnenin arka fonundaki ezan sesini açıklayan Ceylan, “Ezan sesi bende suçluluk ve günah duygusunu artırıyor. Anneye atılan tokadın ne ölçüde büyük bir günah olduğunun altını çizmek için o tokat sahnesinde ezan sesi kullandım” dedi.

Öte yandan yapımcı Zeynep Özbatur"un, bütçenin yaklaşık 1 milyon 500 bin euro olduğunu açıklaması büyük bir şaşkınlığa neden oldu. Bugüne kadar bütün filmlerini küçük bütçelerle çeken ve ilk kez bu kadar yüksek bütçeyle yönetmenlik koltuğuna oturan Ceylan, “Bütçe çok önemli değil. Filmin kalitesi bununla alakalı değildir. Eskiden çok ucuz film çekerdim. O yüzden ona göre bir muamele oluyordu” diye konuştu.

ÜÇ ŞEHİRDE GALA

"Üç Maymun" ekibi, Antalya çıkarmasından sonra önümüzdeki günlerde İstanbul, Ankara ve İzmir"deki galalar için yeniden bir araya gelecek. Cinebonus sinemalarında gerçekleşecek galalarda; siyaset, cemiyet ve iş dünyasının ünlü isimleri ile buluşacak. Cannes"da sinema eleştirmenlerinden tam not alan "Üç Maymun" şubat ayında Los Angeles"ta yapılacak olan Akademi Ödülleri için Türkiye"den aday adayı oldu.

Oscarlı yıldızlar Antalya"ya aktı

Hollywood"un ünlü yıldızları Altın Portakal Film Festivali için bir bir Türkiye"ye geliyor. Son olarak da Uluslararası Venedik Film Festivali"nde Altın Aslan ödülü kazanan ""Güreşçi (The Wrestler)"" filminin iki yıldızı Mickey Rourke ile Marisa Tomei Antalya"ya geldi. Filmin 18 Ekim"deki galasına katılacak olan Rouke, kucağında köpeği “Locky” ile havalimanından çıktı. Antalya"dan önce 3 gün İstanbul"da kaçamak yapan Tomei de havaalanından kalacağı otele geçti. "Olağan Şüpheliler", "Seven" ve "Amerikan Güzeli" filmlerinin yıldızı iki Oscar ödüllü oyuncu Kevin Spacey de festivalin konuğu olarak kente geldi.

Sakallı piyanist festivale geldi

TÜRK sinemaseverlerin yakından tanıdığı Adrian Brody de Uluslararası Avrasya Film Festivali"ne katılmak için dün Antalya"ya geldi. Piyanist filmiyle Oscar kazanarak tüm dünyada büyük bir şöhret yakalayan Brody"yi Hillside Su Otel"e girişinde Festival Başkanı Engin Yiğitgil ve birkaç gün önce kente gelen Danny Glover karşıladı. Ünlü oyuncu festivalin sonuna kadar Antalya"da kalacak.