Üniversite yöneticiliği döneminde ikna odaları ile tanınan Serter bu kez yalnız kaldı. Serter, YÖK’ün katsayı uygulamasını kaldıran kararını Danıştay’a taşıdı. ‘Katsayıda eski uygulama devam etsin’ diye iptal davası açan Serter eğitim sendikalarından destek istedi. Ama Nur Serter, 12 yıllık zorunlu eğitim teklifinin görüşüldüğü Meclis Milli Eğitim Komisyonunda eğitim sendikalarını ve milletvekillerini ikna edemedi.

İşte Serter ile Eğitim Sendikaları Başkanları arasında geçen o ilginç diyalog;

İSMAİL KONCUK-KAMU-SEN GENEL BAŞKANI: Katsayı kaldırılmalı. Gerçi Nur Hanım iptal davası açtı ama..

NUR SERTER: Siz biliyor musunuz gerekçemi?

İSMAİL KONCUK: Niye çocuğunuz için mi açtınız?

NUR SERTER: Yok. İşte bak daha ne olduğunu bilmiyorsunuz. Bilseydiniz siz de destek olurdunuz. Siz de dava açardınız.

İSMAİL KONCUK: 28 Şubat’tan sonra mesleki eğitim büyük darbe yedi. Bu katsayı uygulamasından sonra meslek liselerine gelen zeki öğrencilerin sayısı bıçak gibi kesildi. Eskiden çok zeki öğrenciler gelirken, karar sonrası 1.5 ortalamaya sahip öğrenciler gelmeye başladı.

Eğer bu katsayı uygulaması 97 yılında sonuçları hesaplanmadan yapıldıysa GAFLETTİR. Eğer sonuçları bilerek öngörülerek yapıldıysa bu çok büyük bir İHANETTİR. Bu teklifte KATSAYI kaldırılıyor. Bu doğru bir karar. Tabi ki tek başına eşitsizliği gidermeye yetmez ama bırakın da en azından eşitsizliği bir yönüyle gidermeye çalışalım.

(KESK’e bağlı Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, ‘katsayı, tek başına eğitimde eşitsizliği gidermeye yetmez’ demişti.)

Kamu-Sen Genel Başkanına, Memur-Sen’e bağlı Eğitim Birsen Sendikası da destek verdi. İsmai Koncuk, konuşmasının sonunda bir kez daha Nur Serter’e laf attı. Ve, ‘Davanızı geri çekerseniz de sevinirim’ dedi. Koncuk, sözlerini; ‘İnşallah kazanamazsınız. Başvurunuzu geri çekersiniz’ sözleriyle bitirdi.

Nur Serter, Komisyon toplantısı bittikten sonra Sendika Başkanlarını ikna etmeye çalıştı. Üniversite yöneticiliği döneminden kalan bu ikna hastalığı bu kez de başarılı olmadı. Serter, Sendika Başkanlarını ikna edemedi. Serter bunun üzerine, ‘Sizi teessüf ediyorum. Beni yalnız bıraktınız, bana destek olmadınız’ dedi. Serter, sözlerini ‘Siz eğitim sendikalarını protesto ediyorum’ diyerek bitirdi.