Acı, felaket, dram... Hepsinin ortak adresi Van oldu, Türkiye kederlerle boğuşurken objektiflere takılan bir kare, gündemin tepesine oturdu! Depremin vurduğu Erciş'te, en ağır bilanço Sevgi Apartmanı'ndaydı. Yerle bir olan binanın enkazından 20 ceset çıkartıldı, yığınlar arasında kalan 10 kişiye ise henüz ulaşılamadı! İşte bu korkunç tablonun sadece 300 metre ilerisinde ise bir ruh, enkaz altında kalmıştı! Sevgi Apartmanı'nın müteahhidi Salih Ölmez, kendisine yaptığı 3 katlı villasına hiçbir zarar gelmemesine rağmen yine de ultra geniş bahçesine kurduğu çadırlara taşınmıştı! Birçok depremzede açıkta yaşarken bir çadırla yetinmeyip ikincisini de alan; biri Mercedes, biri Audi iki otomobilinin yanına çifte çadır kuran Ölmez, Türkiye'yi şoka soktu!


'ETRAFTAKİ BİNALAR ÇÜRÜK'

Eleştiriler artınca da Bay Ölmez Salih, kendisini savundu! "İki çadırı çok mu görüyorsunuz?" diye söze başlayan süper müteahhit, "O çadırlarda 6 aile yaşıyoruz. Ama çok görünüyorsa birisini kaldırabilirim" dedi. Villası sapasağlam durmasına rağmen neden çadırda kaldığı da merak edilen Ölmez, "Çevredeki binalar çürük, üzerimize yıkılabilir" diye bir gerekçe gösterdi.

Tabi tüm bunların yanı sıra Sevgi Apartmanı'nın neden yıkıldığı sorusu da bir cevap bekliyordu. Salih Ölmez ise bu duruma da bir savunma buldu: 35 bina yaptım, hiçbiri yıkılmadı. Sevgi Apartmanı'nın neden yıkıldığını araştıracağım. Suçum varsa çekerim.

YAPTIRDIĞI MİNAREDE YIKILDI

Erciş'in yüzde 90'ını yaptırdıklarını söyleyen müteahhit Salih Ölmez'in, Van Yolu Camisi'ne 2003'te yaptırdığı minareler de depremde yıkıldı. Cami ile Sevgi Apartmanı'nın enkazı karşılıklı duruyor. Her iki enkazda da "imzanın" aynı olduğu belli oluyor! Çünkü demir çubuklar yerine kum yığınları göze çarpıyor.

ZEMİN SAĞLAM BİNALAR ÇÜRÜK

Van depreminin ardından ilk bilimsel rapor ODTÜ'den geldi. Deprem bölgesini inceleyen ODTÜ İnşaat Mühendisliği'nden Dr. Tolga Yılmaz, zeminin oldukça sağlam olduğunu, malzemelerden çalındığı için binaların çöktüğünü açıkladı.

takvim