Teknik direktör Osman Özköylü yönetiminde son 7 haftada 6 galibiyet ve  bir beraberlikle 19 puan toplayan başkent ekibinin önemli isimlerinden Numan  Çürüksu, AA muhabirine, Batıkent Tesisleri'nde açıklamalarda bulundu.
 
Osmanlıspor'un geçen yıl Spor Toto Süper Lig'de küme düştüğünü  hatırlatan 34 yaşındaki stoper, "Sezon başında camia olarak mutsuzduk,  üzüntülüydük. Neticesinde bu saha sonuçlarına da yansıdı. Lige kötü başladık."  dedi.
 
Numan, bu durumu moral bozukluğu nedeniyle normal karşıladıklarını  belirterek, "Gelinen noktada ise durumumuz oldukça iyi. İddialı duruma geldik. O  kötü dönemi az hasarla atlatıp şu anki konumumuza ulaştık. Bir karışıklık yaşadık  ama geride kaldı." ifadelerini kullandı.
 
"Osman hocanın müthiş bir katkısı var"
Ligde son 5 maçını kazanan ve 4. sıraya kadar yükselen başkent  ekibinin tecrübeli savunma oyuncusu, çıkışa geçmelerinde teknik direktör Osman  Özköylü'nün etkisine işaret etti.
 
"Osman hoca enerjisiyle ünlü." diyen Numan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Kulüp yapısını iyi biliyor. Oyuncu kadrosunun aşağı yukarı yüzde  80'iyle daha önce çalışmış. O anlamda diyaloğumuz iyi. Osman hocanın müthiş bir  katkısı var. Enerjisi yüksek. Haliyle bu sonuçlar kaçınılmaz oldu. Hocamızla  birlikte şu an olumlu bir durumdayız."
 
Osmanlıspor'un Süper Lig şansıyla ilgili yorum yapmaktan kaçınan  Numan, "Tabii ki oyuncu ve hoca grubuyla kendi içimizde hedeflerimiz var. Bunları  şimdiden açıklayıp baskı altına da girmek istemiyoruz. Sadece işimizi en iyi  şekilde yapmak istiyoruz. Önümüze maç maç bakıyoruz. Önümüzde Giresunspor maçı  var. Bizim için şu an dünyanın en önemli karşılaşması Osmanlıspor-Giresunspor  maçı. Onu da kazanmak için sahaya çıkacağız." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Tüm takım uyum yakalamış durumda"
Numan, savunma hattının birbirini iyi tanıyan oyunculardan oluştuğuna  dikkati çekerek, "Bu grup aşağı yukarı birkaç yıl beraber oynadı. Herkes herkesi  biliyor. O anlamda bir sorunumuz yok. Umarım bundan sonra da olmaz." diye  konuştu.
 
Takımdaki uyumun altını çizen Numan, "Sadece savunma hattı değil,  gelinen noktada tüm takım uyum yakalamış durumda. Arkadaşlığımız çok iyi. Takım  gerçekten güzel bir hava yakaladı. Tabii ki sonuçlarla da ilgisi var." şeklinde  görüş belirtti.
 
Numan, ara transfer döneminde takıma katılan oyuncularla daha da  güçlendiklerini dile getirerek, "Zaten iyi bir kadromuz vardı. Çıkış da  yakalamıştık. Gelen arkadaşlarımızın da kalitesi ortada. Onlarla daha kaliteli  bir takım olacağımızı düşünüyorum. Hepsinin fayda sağlayacağını düşünüyorum." yorumunu yaptı.
 
Başkent ekibinde 5. sezonunu geçiren tecrübeli futbolcu, kariyerini  Osmanlıspor'da tamamlama hedefinin olup olmadığıyla ilgili ise şunları kaydetti:
 
"Osmanlıspor'un Süper Lig'e çıkışında, Avrupa döneminde, düşüşünde...  Şu anda tekrar çıkmak için uğraşıyoruz. Hepsinde varız. Böyle şeylerin tahmini  olmaz, bilemeyiz. Ne zaman yolumuz bitecek, kesişecek bunları tahmin etmek güç  ama şu anda sözleşmemiz devam ediyor. Elimizden gelen ne varsa Osmanlıspor'un  başarısı için uğraşıyoruz."
 
"Milli davet bekledim"
Numan Çürüksu, Osmanlıspor formasıyla 2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde üç kez haftanın 11'ine seçildiği dönemde milli takıma çağrılmayı beklediğini ama bunun gerçekleşmediğini söyledi.
 
Osmanlıspor'un gruptan lider çıktığı sezonda tüm Avrupa Ligi  maçlarında 90'ar dakika forma giyen Numan, o dönem milli takımdan davet bekleyip  beklemediği sorusuna, "Tabii ki bekledim. Sonuçta Avrupa gibi bir arenada hem  takımınız hem de bireysel performansınız göz önünde. O dönemde de çok beklentim  olmuştu. Seçilmedik, aslında bu soruyu seçenlere sormak lazım. Fakat dediğim gibi  defalarca milli davet beklentim olmuştu." yanıtını verdi.
 
"Ozan'ın daha da iyi olacağını düşünüyorum"
Numan, kendisi gibi savunmada görev yapan 18 yaşındaki Ozan Kabak'ın  Almanya'nın Stuttgart takımına transferini de değerlendirdi.
 
Genç futbolcuya başarılar dileyen Numan, "Türk futbolu açısından çok  önemli bir aşama olduğunu düşünüyorum. Genç kardeşimizi tebrik ediyorum. Bundan  sonraki futbol hayatında başarılar diliyorum. Çok kısa sürede çok önemli bir  mesafe katetti. Fizik gücüyle, oyun zekasıyla, mücadelesiyle daha da iyi  olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
 
Türkiye'deki kulüplerin yaşadıkları ekonomik sıkıntılara değinen  tecrübeli futbolcu, altyapıya yönelinmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle  konuştu:
 
"Türkiye genelinde altyapı çok iyi değil. İstemekle alakalı. Futbolu  idare edenlerin istemesiyle ilgili bir şey. İsterseniz neden olmasın. Avrupa'da  bunun örnekleri var. Bunu  tesislerimiz, imkanlarımız varken biz neden  yapamayalım. Böyle şeylerin planlaması daha önceden yapılmalı. Sorunlarla  karşılaşıldığında değil, karşılaşılmadan önce planlaması yapılsa bu durumlar daha  kolaylıkla aşılabilir."
 
Kaptanın sorumluluğu daha da arttı
Babalık sevinci yaşayan Numan Çürüksu, ikizleri Doğu ve Tanem'in  doğumundan sonra sorumluluğunun daha da arttığını dile getirdi.
 
Numan, "Değişik bir duygu, baba olanlar biliyor. Bizim için de yeni  bir duygu. Çok güzel bir şey. Kendinizden parça. Sonuçta sorumluluk duygusu daha  da artıyor. Hayatı daha da önemsiyorsunuz, mutluyuz." sözleriyle babalık  duygularını paylaştı.