Tahran Üniversitesi ve Malik Eşter Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan nükleer fizik uzmanı Prof.Dr. Mesud Ali Muhammedi, Tahran'daki evinin önünde bir motosiklete yerleştirilen uzaktan kumandalı bomba ile öldürüldü. Tahran Genel Savcısı Abbas Caferi Devletabadi, "Prof.Dr. Muhammedi, nükleer enerji uzmanıydı. Saldırıyı gerçekleştirenler ya da herhangi bir zanlı henüz yakalanmış değil" dedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise, "İlk bilgiler, terör saldırısının arkasında ABD, siyonist İsrail ve onların yerli işbirlikçilerinden oluşan şer üçgeninin olduğunu ortaya koyuyor' açıklaması yaptı.

ABD SUÇLAMALARI REDDETTİ

ABD ise, İranlı bilim adamına düzenlenen suikastta rol aldığı yönündeki iddiaları reddederek suçlamaları "saçma" olarak nitelendirdi. Geçtiğimiz yıl da başka bir İranlı nükleer fizikçi Şahram Amiri, hac için gittiği S. Arabistan'da kaybolmuş, Tahran, ABD'nin Amiri'yi kaçırdığını öne sürmüştü. Bu arada İran, 'sınırı yasa dışı yollardan geçtikleri gerekçesiyle" gözaltına alınan 3 ABD vatandaşının yargılanmasına başlanacağını bildirdi.

240 profesör içindeydi

Seçimlerden önce muhalefete destek verdiği ortaya çıkan Muhammedi'nin ismi, cumhurbaşkanlığı seçiminden önce muhalif aday Mir Hüseyin Musevi'ye destek veren 240 öğretim üyesinin arasında yer alıyordu. İran basını ayrıca, Muhammedi'yi 1979 İslam devriminin en önde gelen savunucularından biri olarak adlandırıyor./yeni şafak