TSK'nın nükleer ve radyasyon saldırılarına karşı oluşturduğu önemli birliklerinden olan Gebze ve Küçükyalı'daki Kimyasal Biyolojik Radyolojik ve Nükleer Merkezleri (KBRN) köpek çiftliğine döndü. Küçükyalı'daki KBRN Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Kurmay Albay Ali Gökçen Özdem ile Kocaeli Gebze'deki KBRN Savunma Tabur Komutanı Yarbay Mehmet Uslu'nun nükleer, radyolojik ve radyasyon tehlikelerine karşı kurulan kışlada hobi amaçlı köpek beslediği ortaya çıktı. Birlik içinde huzursuzluğa neden olan köpeklerin sağlıklarıyla veteriner asteğmenler ilgilenirken temizliğini ve bakımlarını ise Mehmetçikler yapıyor. Tüm imkanların seferber edildiği köpeklerin mama giderleri ise kantin gelirleriyle karşılanıyor.
 
DEVLETİN İMKANLARI KÖPEKLERİN HİZMETİNDE
 
İddiaya göre KBRN Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Kurmay Albay Ali Gökçen Özden ile Gebze KBRN Savunma Tabur Komutanı Yarbay Mehmet Uslu birbirleriyle adeta yarışırcasına köpek besliyorlar. Devlet imkanları kullanılarak köpeklere kulübeler yapan komutanlar, köpeklerin bakımı için veteriner asteğmenleri ve revirde görevli askerleri seferber ettiği öğrenildi. Vatani görevini yapmak için orduda bulunan Veteriner asteğmenler asıl görevlerini aksatarak her gün düzenli olarak köpeklerin kontrollerini yaptığı ve zamanlarının çoğunu komutanların hobisi olan bu köpeklere ayırdığı ortaya çıktı.
 
MEHMETÇİK KÖPEKLERİN ALTINI TEMİZLİYOR
 
Gebze'deki KBRN Savunma Taburu'nda bulunan köpeklerin barınaklarının Mehmetçiklerin sağlığı için hizmet verilen revirin hemen yanına yapıldığı kaydedilirken bu durumun revire tedavi amacıyla gelen Mehmetçiklerin sağlığını tehlikeye attığı belirtildi. Köpekleri için büyük özen gösteren tabur komutanı Uslu, Mehmetçiğin sağlığı için revirde görevli askerlere mıntıka temizliği mantığıyla köpeklerin altlarını temizlettiği kaydedildi.
 
PERSONEL ALİ BABANIN ÇİFTLİĞİNDEN RAHATSIZ
 
Nükleer ve radyasyon saldırılarına karşı kurulan birlikte devlet imkanıyla köpek besleyen komutanların her sabah kışlaya geldiklerinde ilk önce köpeklerinin yanına gittiği ve 1 saat onlarla ilgilendikten sonra mesaiye başladıkları belirtildi. Üst düzey bir askeri yetkili bu durumun personel arasında huzursuzluğa sebebiyet verdiğini belirterek birlik içinde KBRN Okulu ve Eğitim Merkezi'nin "Ali babanın çiftliği" olarak anıldığını söyledi.
 
Köpeklerin mamaları ödenekten
 
Komutanların mesailerinin büyük bir bölümünü çok sevdikleri köpekleriyle eğlenerek geçirdiğini belirten askeri yetkili köpeklere verilen mamaların ve ilaçların kantin gelirlerinden, yemeklerinin ise kışla mutfağından sağlandığı kaydetti. Birlik içerisinde rahatsızlığa neden olan köpeklerin mama tabaklarının askerler tarafından bulaşıkhanede yıkandığını söyleyen askeri yetkili köpeklerin can sıkıntısının ise Mehmetçikler refakatinde gezdirilerek giderildiğini iddia etti. (yenişafak)