İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü  ekiplerince, Metris Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan tutuklu ve hükümlülerin bilgileri  dışında banka hesaplarından para çekildiği bilgisi üzerine çalışma başlatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarlarla Mücadele ekipleri yaptıkları çalışmalarda, bir şebekenin Metris Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlü olarak bulunan 25 vatandaşla, cezaevinde bulunmayan 10 vatandaşın adına çıkarılan banka ve kredi kartlarıyla işlem yapıldığını ve hesaplarından para çekildiğini tespit etti.

Şebekeyi tespit eden, ekipler elebaşıyla birlikte 20 kişilik çeteye İstanbul, Adana, Hakkari, Zonguldak ve Bursa'da eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Düzenlenen baskınlarda, aralarında şebeke elebaşı ile bir infaz koruma memuru ve nüfus müdürünün de bulunduğu 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şebekenin diğer 5 üyesinin daha önceden karıştıkları suçlardan dolayı cezaevinde bulunduğu ortaya çıktı.

Yapılan soruşturmada şebeke elebaşının; mahkum ve hükümlülere ait banka kartı, kredi kartı ve nüfus bilgilerini Metris Cezaevi'ndeki bir infaz koruma memurundan aldığı ve Hakkari Çukurca'da görev yapan nüfus memurundan ise mağdurların anne kızlık soyadı gibi detaylı kimlik bilgilerine ulaştığı tespit edildi.

İncelemelerde, şebekenin mevcut yöntemle 1 milyon 97 bin 337 lira çektiği tespit edildi. Şüphelilerin hesaplarında bulunan 181 bin liraya ise el konup bloke edildi.

CEZAEVİNE KONULDULAR

Şebekenin adliyeye sevk edilen 11 üyesi tutuklanarak Metris cezaevine kondu. Dolandırdıkları mahkumlarla aynı cezaevine konan şebeke mensuplarının ise can güvenliği nedeniyle yer değişimi talebinde bulundukları öğrenildi.