UMEM Projesi’nin Sanayi alanında başarıyla uygulandığını belirten Nazilli Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç, 2012 yılından itibaren hizmet ve tarım sektörlerinin proje kapsamına alınmasına karar verildiğini belirtti. Pirinç yaptığı yazılı açıklamada; “Bu doğrultuda, hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik kurs açabilecek, bu kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoğu da istihdam edilecektir. 01 Nisan 2012 tarihinden itibaren, ‘UMEM Beceri 10 Projesi’ kurslarına katılan kursiyerler teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 20 TL alacak, kursiyerlere kurs süresince “İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası” ve “Genel Sağlık Sigortası” yaptırılacaktır.”

İŞ VE MESLEK SAHİBİ OLMAK İSTEYENLER BAŞVURSUN
Firmaların istihdam teşviklerinden de faydalanacağını ifade eden Pirinç; “Kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmalar ise şu istihdam teşviklerinden faydalanacaktır: 18-20 yaş erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay süreyle (3,50 yıl), 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların 30 ay süreyle “Sigorta Primi İşveren Payı” ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır. UMEM aracılığı ile personel ihtiyacını karşılamak isteyen işyeri yetkilisi; İhtiyaç duyduğu mesleklerde kursların açılmasını sağlayacak, bu meslek kurslarında eğitim görenlere hiçbir mali yükümlülük altına girmeden staj imkânı sunacak, İşe almayı düşündüğü kişiyi iş başında görme imkânı elde edecek ve ayrıca bu meslek kurslarında yetişen elemanları istihdam etmekle, hem nitelikli elemanlara kavuşacak hem de istihdam teşviklerinden yararlanacaktır. Başvuru http://bbs.beceri.org.tr/BBS/welcome.do internet adresinden veya Nazilli Ticaret Odası’na şahsen başvurmak yoluyla yapılabilir. İş ve meslek sahibi olmak isteyen gençlerimiz bu proje kapsamında öncelikle İş-Kur’a kayıtlarını yaptırdıktan sonra www.umem.org.tr adresinden başvurularını yapabileceklerdir.”

2 BİN 500 KURS AÇILDI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan UMEM Beceri'10 projesinin 81 ilde devam ettiğini belirten Pirinç; “Proje kapsamında, bugüne kadar işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik olarak 2 bin 500'e yakın kurs açılmıştır. Bu kurslardan başarıyla mezun olan kursiyerlerin çoğunun projeye katılan firmalarca istihdam edildi. 2011 yılında sadece sanayi alanında açılan UMEM Beceri'10 projesi kurslarının, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap vermesi ve yüksek istihdam oranları yakalaması sonucunda hem işverenler hem de işsizler için tercih sebebi olmuştur” dedi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png