Deniz Feneri Almanya davasında sahte evrak düzenlemekten hakkında soruşturma açılan, Kiptaş çekilişlerini de yapan Noter Büyükkılıç "ın Kiptaş"tan ikisi villa olmak üzere 9 ev satın aldığı ortaya çıktı.

Vatan Gazetesi"nden Öge Demirkan"ın haberine göre; Almanya"daki Deniz Feneri davasının bir numaralı sanıkları Mehmet Gürhan ile Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman arasında sahte vekâletname düzenlemekten hakkında çifte soruşturma açılan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç, tam bir Kiptaş zengini. AKP"den milletvekili adayı olan ancak kazanamayan Büyükkılıç aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi"ne de hizmet veriyor. Özellikle de, İBB"nin şirketi Kiptaş tarafından yapılan evlerin çekiliş törenlerini organize ediyor. Bu kapsamda Eylül 2008 tarihinde İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, İBB Meclisi"ne bir soru önergesi vererek, Büyükkılıç"ın düzenlediği organizasyonlarla ve Kiptaş"tan aldığı evlerle ilgili bilgi istedi. İBB tarafından yapılan açıklama, Büyükkılıç"ın Kiptaş"tan 9 ev aldığını ortaya çıkardı.



SATILMAYANLARI ALDIM


Kiptaş kayıtlarına göre Büyükkılıç kendi, eşi Şerife ve oğlu Ahmet adına toplam 9 ev satın aldı. Bu evlerden 2 tanesi villa, 4 tanesi zemin katta. Ayrıca birinci, 4. ve 6. katlarda da birer dairesi bulunuyor. Bütün dairelerin toplamı ise 1.663 metrekare. Kiptaş açıklamasında, Büyükkılıç"ın satın aldığı evlerin sosyal proje olmadığı yani çekiliş ile satılmadığı belirtiliyor. Bir başka ifadeyle Büyükkılıç 9 daireyi de herkese açık olan yöntemle alıyor. Büyükkılıç, evlerden hiçbirini kurayla almadığını, satılamayan evlerin kendisine satıldığını söyledi. Kiptaş, iki yöntemle satış yapıyor. Bunlar nokta satış ve kura ile satış. Toplu konut projelerinde ve talebin çok yoğun olduğu projelerde kura çekiliyor. Lüks konut projelerinde ise nokta satış yapılıyor. Zemin katlar ise kura dışı bırakılıyor. Ancak zemin katlarda, hangi apartmanın hangi dairesi olacağı kurayla belirleniyor. Büyüklılıç"ın, eşinin ve oğlunun 9 dairesi var. Bu evlerin satışları doğrudan yapılsa da hangi apartmanın zemin katı olacağı ve hangi daireyi kimin alacağı yine çekilişle yapılıyor. Bu çekilişleri de Büyükkılıç organize ediyor.

2"Sİ VİLLA 9 EVİ VAR

İsmet Büyükkılıç Altunizade 202 metrekare

Şerife Büyükkılıç İkitelli 4. Etap 2 kısım 332 metrekare

İsmet Büyükkılıç İkitelli 4. Etap 2 k.ısım 332 metrekare

İsmet Büyükkılıç İkitelli 5 . Etap 1 kısım193 metrekare

Şerife Büyükkılıç Sefaköy Evleri ö103 metrekare

Ahmet Büyükkılıç Sefaköy Evleri 103 metrekare

İsmet Büyükkılıç Sefaköy Evleri 103 metrekare

HÜRRİYET