Türk Sineması'ndaki teknolojik olanaklar her geçen gün biraz daha artsa da, maddi imkansızlıklarla çekilen o eski filmlerin yeri yine de doldurulamıyor... Bir dönemin çok popüler olan ve beğeniyle izlenen filmleri, en yeni teknolojik olanaklarla yeniden çekilip seyircinin karşısına çıkıyor.

ÖNCÜ 'MASKELİ BEŞLER'
Geçtiğimiz yıllarda izlediğimiz 'Maskeli Beşler' ve '72. Koğuş' filmlerini bu sezonda 'İstanbul'un Fethi' ve 'Kara Murat' takip ediyor. Ancak bu modanın öncüsü 'Maskeli Beşler' isimli film sayılıyor. * 1968 yılında Tamer Yiğit, Yusuf Sezgin, Yılmaz Köksal, Süleyman Turan ve Yıldırım Gencer'in rol aldığı 'Maskeli Beşler', 2005 yılında yeniden hayat buldu. Bu kez film için kamera karşısına Şafak Sezer, Memet Ali Alabora, Peker Açıkalın, Cengiz Küçükayvaz ve Melih Ekener geçti. Film, yetimhanede tanışan beş arkadaşın başından geçen ilginç maceraları konu alıyordu.

1951'DEN GÜNÜMÜZE
* Orhan Kemal'in ölümsüz eseri '72. Koğuş'un 1987 yılında çekilen versiyonunda Kadir İnanır, Halil Ergün ve Tülay Arda rol aldı. 2011 yılındaki versiyonunda ise Songül Öden, Kerem Alışık, Yavuz Bingöl ve Hülya Avşar gibi isimler oynadı. Film 2. Dünya Savaşı'nın etkisinde kalan Türkiye'nin kıtlık yıllarını, bir cezaevi koğuşundan anlatıyordu. * Kemal Ergüvenç, Atıf Avcı ve Reşit Gürzap'ın rol aldığı 1951 yapımı 'İstanbul'un Fethi' ve 1976 yapımı 'Kara Murat'ın yeni versiyonlarının çekimleri ise halen sürüyor. 'Fetih 1453' ismiyle yeniden çekilen filmin yönetmen koltuğunda Faruk Aksoy var. Çekimleri devam eden 'Fetih 1453' ve 'Kara Murat' önümüzdeki kış aylarında gösterime girecek.