Norveç’in Utoya Adası’nda 69 kişiyi öldüren ırkçı cani Anders Breivik, adaya tatbikata götürüldü. Çelik yelek giydirilen Breivik’e kaçmaması için ip bağlandı, elleri ve ayakları kelepçelendi. Katil, kimi nerede öldürdüğünü tek tek gösterdi 
 
Aralarında Türk kızı Gizem Doğan’ın da bulunduğu 77 kişiyi Oslo’daki patlama ve Utoya Adası’nda yaptığı katliamla öldüren 32 yaşındaki aşırı sağcı katil Anders Behring Breivik, geçtiğimiz cumartesi günü polis tarafından tatbikat ve keşif için adaya geri döndü. Katliam gününden bu yana ziyaretçilere kapalı olan adaya bir tekne ile 10’dan fazla polis eşliğinde gelen Breivik, üzerine sıkıca bağlanmış bir ip olduğu halde adayı polis eşliğinde karış karış dolaşarak kimi nerede öldürdüğünü anlattı. 
 
Saldırı önlemleri 
Olası bir intikam saldırısına önlem olarak çelik yelek giydirilen saldırgan polisin katliamı nasıl yaptığı konusundaki sorularına çok sakin yanıtlar verdi ve rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Bir polis helikopteri tatbikat süresince adanın üzerinde tur attı. Dinlendikleri zamanlarda polis önlem olarak Breivik’in ellerini ve ayaklarını kelepçeledi. İki polis memuru daha sonra mahkemede gösterilmek üzere Breivik’in tüm anlattıklarını kameraya kaydetti. Polis kaynakları Breivik’in işlediği her cinayeti tüm detayları ile hatırladığını söyleyerek bu konudaki şaşkınlıklarını dile getirdi. Tatbikatın fotoğrafları adanın dışına konuşlanan VG gazetesi tarafından çekildi. 
 
Polisle sıcak sohbet 
Deniz kenarında yapılan tatbikat sırasında bir polisin suya atlamaması için ipini tuttuğu saldırgan elleriyle suya atlayan kişilere nasıl ateş ettiğini gösterdi. Arkadaki iki polis memuru da Breivik’in anlattıklarını kameraya çekti. Adaya bir tekne ile getirilen saldırganın polis memurlarıyla rahat şekilde sohbeti dikkat çekti. Norveç polisinin Breivik’in rahat hissetmesini sağlamak ve bu şekilde daha fazla detaya ulaşabilmek için böyle bir taktiğe başvurduğu ve polislerin saldırgana çok sıcak davrandığı ifade ediliyor.