Cim-Bom"un sezon başında bir türlü gönderemediği Shabani Nonda adeta küllerinden doğdu. Dizindeki sakatlığı yüzünden gözden çıkarılan ve satılması için yoğun çaba harcanan Kongolu forvet bu sezon sadece bir maçta ilk 11"de sahaya çıkmasına rağmen tam 9 gol atarak baştacı oldu.
Sarı-kırmızılı yönetim sezon başında doktorlardan gelen, “müzmin sakat” raporu nedeniyle paniğe kapılarak bu oyuncudan kulüp bulmasını istediler. Yaz döneminde takımın Hollanda kampına katılmayarak Fransa"ya giden Nonda, 1 hafta boyunca takım aradı, ardından Rennes"le masaya oturdu, ancak anlaşmaya yanaşmadı.
Golcüyü göndermeye kararlı olan sarı-kırmızılılar, bu gelişme üzerine Mehmet Yıldız"ın transferinde Nonda"yı takasta kullanmayı düşündü. Fakat Sivasspor"un istediği yüksek bonservis yüzünden Yıldız işi de suya düştü.

Sadece iki kez 11"de oynadı
Nonda için yurt içinden ilk teklif Kayserispor"dan gelirken, Galatasaray öneriyi kabul etti. Ne var ki Nonda gitmek istemediğini açıklayarak direndi. Tecrübeli forvete son teklifi Bursaspor yaptı. Sercan Yıldırım için Nonda artı para formülü üzerinde duruldu, ama bu girişim de sonuçsuz kalınca deneyimli futbolcu Galatasaray"da tutunmayı başardı.
Yaşananlar yüzünden kendini yeniden ispat etmeye karar veren Nonda sakatlığını atlattıktan sonra ilk 11"de şans bulamamasına rağmen attığı gollerle Galatasaray"ın başarısında büyük pay sahibi oldu. Şimdiye kadar sadece 2 kez 11"de sahaya çıkan Shabani Nonda toplamda 275 dakika sahada kalmasına rağmen tam 9 gol attı.


Afrika aslanları Nonda&Keita
Shabani Nonda ile Abdul Kader Keita arasındaki bazı ortak özellikler bu ikiliyi kısa sürede sıkı dostlar haline getirdi. Kasımpaşa maçında 3 gol atan Nonda ile bu gollerin ikisine asist yapan Keita"nın dostluğu başarının en büyük sebebi olarak gösteriliyor. İkisi de Afrika kökenli olan ve Fransızca konuşabilen bu yıldızlar kısa süre içinde kaynaşırken, arkadaşlıklarıyla örnek oldular. Nonda"nın geçmişte Song"dan gördüğü yakınlığı Keita"ya göstermesi, yönetim tarafından da takdirle karşılanıyor.