G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, başarılı olabilmek için takım ruhu ve beraberliğini en üst düzeye taşımalarının gerektiğini söyledi. Hollandalı çalıştırıcı, GS TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kasımpaşa maçında sonradan oyuna dahil olup 3 gol atan Nonda'nın sakatlıktan çıktığını ve yüksek tempolu maçlarda 90 dakika oynamasının, sakatlığının tekrarlamasına neden olabileceğini anlatan Hollandalı çalıştırıcı, bu nedenle Nonda'yı korumaya çalıştıklarını söyledi. Rijkaard, 'Nonda görev verildiği zaman elinden gelenin en iyisini yapıyor. Maça girip kaderini değiştirebiliyor maçın bu da bir antrenör için çok önemli bir şey” dedi. Başarılı teknik adam Arda ile Elano'nun her zaman birlikte oynayabileceğini söyledi.

EMRE AŞIK'A MİNNETTARIM

Rijkaard , şimdiye kadar iyi bir performans gösterdiklerini belirterek, “Ama bu yetmez. Ligde 6 maç oynandı. Avrupa Ligi'nde de bir maç oynadık. Böyle devam etmeliyiz. Sadece maçta değil, idmanlarda da bu şekilde devam edip takım ruhunu ve beraberliğini en üst seviyeye taşımamız lazım. Ancak bu şekilde hedeflere varabiliriz diye düşünüyorum” diye konuştu. “Emre Aşık'a çok minnettarım. Çünkü kendisi yaş olarak diğer arkadaşlarından büyük fakat gençlere çok yardımcı oluyor” diyen tecrübeli teknik adam, “Bu tip futbolcuları, hem kariyer, hem de tecrübe olarak soyunma odanızda bulundurmanız çok önemlidir” şeklinde konuştu.


Cimbom'a Hollandalı Fener'e Makedon hakem

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden G.Saray ve F.Bahçe'nin gruplarda yapacağı ikinci maçların hakemleri belli oldu. 1 Ekim'de sarı-kırmızılı takımın Ali Sami Yen Stadı'nda Avusturya'nın Strum Graz takımıyla saat 22.05'te oynayacağı maçı Hollandalı Hendrikus S.H. Nijhuis yönetecek. Nijhuis'in yardımcılıklarını ise aynı ülkeden Coen Droste ve J.F.Hans Olde Olthof yapacak. Aynı tarihte sarı-lacivertli takımın deplasmanda Moldova'nın Sheriff takımıyla saat 20.00'de yapacağı maçı Madedonyalı Aleksandar Stavrev yönetecek. Ljuobomir Krstevski ve Goran Spirkoski yardımcı hakemler.


Ve Ayhan dönüyor

Sakat olduğu için 3 haftadır takımından uzak kalan Ayhan'ın iyileştiği Eskişehirspor maçında 11'deoynamasının beklendiği belirtildi. Ekstra idmanlarla güç depolayan tecrübeli futbolcu, zorlu mücadelede teknik heyetin en önemli kozlarından biri olacak. Caner'in Kasımpaşa maçındaki performansını beğenmeyen Rijkaard sol bekte ise yeniden Hakan Balta'ya şans verecek./yeni şafak