Cep telefonlarının günlük hayatımızda ne kadar önemli olduğunu artık herkes kabul ediyor. Saate bakmaktan tweet göndermeye kadar birçok farklı amaçla kullandığımız cep telefonları, evde unutulduğu taktirde sıkıntılı bir gün bekliyor demektir. Ancak artık telefon unutma durumu tıbbi bir isme kavuşarak bir fobi olarak değerlendiriliyor.

İngiliz araştırma firması SecurEnvoy tarafından 1000 kişi üzerinde yapılan bir araştırma, telefon sahiplerinin üçte ikilik bir kısmının nomofobi hastası olduğunu belirledi. İngilizceki "No Mobile Phone" teriminden türetilen nomofobi adlı hastalık yüzünden çoğunluk, telefonu yanında olmamama korkusu olduğu gibi cep telefonunun kapalı ya da kapsama alanı dahilinde olmaması korkusu olarak da tanımlanıyor.Geçtiğimiz yıla göre %13 artış gösteren nomofobi, kadınlar arasında daha yaygın. Kadınların %70'i nomofobiden muzdaripken bu oran erkeklerde %61'de kalıyor. 2008 yılında ise nomofobi erkekler arasında daha yaygındı. Ayrıca erkekler kadınlara göre %11 oranla daha fazla iki telefon taşımayı tercih ediyor.

Nomofobi, gençler arasında %77'lik bir oranla daha yaygın. Nomofobide birinci sırayı 25-34 yaş grubu alırken ikinci sırada ise 55 yaşının üzerindekiler bulunuyor.
-Shiftdelete-