Hatta CEO Stephen Elop tarafından yapılan bir açıklamada, tablet bilgisayar alanında bir şeyler yapılacağının fakat Nokia’nın konu hakkında henüz net bir planının olmadığı dile getirmişti.

Mart ayında firma’nın yönetici başkan yardımcısı koltuğunda oturan Niklas Savander konu hakkında teknoloji piyasasını ümitlendirmiş ve böyle bir cihazın Nokia gibi bir marka tarafından da üretilmesi gerektiğine değinmişti. Konu hakkında yaptığı konuşmadaysa dikkat çeken en önemli nokta, firmanın tablet cihazlara el atması halinde gerçekten farklı bir bakış açısına sahip olacağını belirtmiş olmasıydı.

iPad’in satışlarının Amazon’un Kindle Fire’ından etkilendiği bir dönemde Nokia’nın meydana getireceği bir tablet için kapının açık olduğunu söylemek mümkün. Hatırlayacağınız gibi Nokia tasarım müdürü Marko Ahtisaari, Mart ayında Nokia’nın bir tablet üzerinde çalıştığını onaylamıştı. Şimdi ise diğer bir Nokia yöneticisi olan Jarma Ollila, bir röportajında şu sözleri söyledi: Tabletler, oldukça önemli ürünler ve farklı melez cihazlar, farklı form faktörleri gelecekte var olacaktır.