Nokia CEO’su Stephen Elop sözleri: Bir yıl önce Nokianın mükemmel mobil cihazlar yaratma yolculuğunda yeni bir strateji benimsediğini duyurduk. Bugün dördüncü Lumia cihazımız, daha akıllı mobil telefonlarımız ve yeni servislerimizle Nokia’nın iş süreçlerini nasıl hızlandırabileceğimizi gösterdik.

Lumia portföyü ve pazarı genişliyor

Nokia, Lumia serisi içindeki en ekonomik telefon olan Nokia Lumia 610 ile Nokia Windows Phone işletim sistemli ürün portföyünü genişletmenin yanı sıra oldukça beğeni toplayan Lumia 900′ün ABD dışındaki pazarlarda da tanıtılmasını hedefledi.

Lumia ve Windows Phone deneyimine ekonomik bir geçiş yapmak isteyen gençleri hedefleyen Nokia Lumia 610, sosyal ağlar, internet, müzik, oyunlar ve navigasyonun yanı sıra Windows Phone Marketplace’te yer alan binlerce uygulamaya kolay erişim sağlıyor. Nokia Lumia 610′un 2. ceyrekte piyasaya çıkması bekleniyor.

Ocak ayında tanıtılan Nokia Lumia 900, 42.2 Mbps’yi aşkın hızlara kadar çıkabilen Çift Taşıyıcı HSPA sistemi kullanıyor. Telefonun 4.3 inç ClearBlack AMOLED ekranı ve yüksek kapasiteli bataryası ile üstün içerik deneyimi dünyanın dört bir yanında daha fazla ülkede sunulacak.

Nokia Lumia 900 ve Nokia Lumia 610′da e-kitap, e-dergi, e-gazete ve daha fazlasını okumak için yeni Nokia Reading özelliği bulunuyor.

Nokia, Mobile World Congresste yapılan tanıtımlar ile, beğeni toplayan Lumia 710, 800 ve 900′ün planlanandan önce yaptığı dünya tanıtımını bütünleştirmiş oldu.